Foodservice Danmark, der er blevet sat til salg af Dagrofa, skærer forretningen til ved at afhænde datterselskabet Sørwi til den jyske pålægs- og delikatessevirksomhed Delika Food Group.

"Salget sker efter en kort salgsproces, og afspejler en strategisk beslutning om at fokusere Foodservice Danmarks fremtidige forretning," skriver Foodservice Danmark i en pressemeddelelse.

Vi har valgt at sælge Sørwi fra efter godt fire års ejerskab.¤ Baggrunden er, at vi ikke ser produktion af pålægs- og røgvarer som en kernekompetence for os. I stedet ønsker vi at fokusere vores kræfter på at udvikle vore ferskvareområder, hvor vi allerede har en klar konkurrencemæssig fordel med ejerskabet af Prima frugt, KødGrossisten og HKI Ost", udtaler Henrik Clausen, adm. direktør i Foodservice Danmark. Om salget hænger sammen med, at Foodservice Danmark for tiden gør sig klar til at skulle sælges af Dagrofa, siger meddelelsen ikke noget om.

Hos de nye ejere skifter Sørwi navn til Delika Aalborg, og bliver en specialiseret pålægsfabrik. Det øvrige produktsortiment bliver fordelt på koncernens andre fødevarefabrikker i Jylland.

"Delika Food Group's sortiment af pålæg, pølser og røgvarer forstærkes nu med højkvalitetsprodukter fra Sørwi, der bl.a. producerer Danmarks bedste rullepølse. Opkøbet er en del af vores vækststrategi og muliggør, at vi kan fokusere produktionen på vores tre fabrikker. Vi har haft en meget konstruktiv dialog med Foodservice Danmark, og selve processen er forløbet yderst professionelt", siger Kurt Møller, koncernchef i Delika Food Group, i meddelelsen.

I henhold til aftalen overtager Delika Food Group hele pålægs- og røgvare forretningen i Sørwi - en forretning, der i dag omsætter for næsten 100 mio. kr. årligt, hvorved Delika Food Group omsætningen vokser til over 600 mio. kr. årligt. Al fersk kød bliver i Foodservice Danmark, og flyttes efter salget til datterselskabet Kødgrossisten i Vemmelev.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?