EU skal hjælpe danske fiskere efter Brexit

Briterne vil få adgang til EU-farvand, hvis EU-fiskere får adgang til britisk farvand, hedder det i EU-forslag. EU-Kommissionen fremlægger nemlig onsdag to lovforslag, der skal hjælpe fiskere i blandt andet Danmark i tilfælde af en papirløs skilsmisse mellem EU og Storbritannien.

Et såkaldt hårdt Brexit, der kan blive en realitet allerede 29. marts, kan betyde, at EU-fiskere udelukkes fra britisk farvand, og dét vil være et særdeles hårdt slag for danske fiskere, som har store fangster og betydelig indtjening i den vestlige del af Nordsøen.

Det ene forslag, som medlemslandene og EU-Parlamentet nu skal se på, lægger op til en tidsbegrænset aftale med briterne.

Hvis Storbritannien vil lade EU-landes fiskere fange fisk i britisk farvand, så vil EU tillade det samme for britiske fiskere. Dette forslag gælder kun for 2019.

I det andet forslag lægges der op til, at fiskere kan få kompensation fra en EU-fond for fiskeri, i tilfælde af at fiskerne ikke længere kan fange fisk i britisk vand.

De to forslag er lagt på bordet som led i de løbende forberedelser af en aftaleløs skilsmisse.

Muligheden for det udfald er ifølge flere EU-lande steget betydeligt. Det er sket med det britiske Underhus' afvisning af premierminister  Theresa Mays forhandlede aftale med EU. Forlader Storbritannien EU uden en aftale, så bliver kongeriget en uafhængig kyststat, og dét har britiske fiskere ønsket sig længe, for dermed kan briterne helt selv bestemme over deres farvand, og de kan udelukke danske og andre kuttere og trawlere fra at fiske.

Lagkagehuset på Manhattan

Efter nogle måneders bakseri med det lokale bureaukrati slår Lagkagehuset torsdag dørene op til sin første amerikanske butik, som samtidig er nummer 100 i kæden. Under navnet Ole & Steen åbner Danish Bakery-koncernen, der står bag Lagkagehuset i Danmark,¤sin første butik i USA.

Butikken kommer til at ligge på Union Square på Manhattan, og den repræsenterer et vigtig næste skridt i danskernes strategi om indtage det store land på samme måde, som man har gjort det i Storbritannien, hvor der i dag findes 10 Ole & Steen-bagerbutikker!

"I New York tester vi den strategi, som skal gælde for hele USA. Vi har valgt New York, fordi vi tror, at det er det sværeste marked at komme ind på. Så hvis vi kan klare os der, kan vi klare os alle steder," siger selskabets adm. direktør, Jesper Friis.

Lagkagehuset, der har været ejet af stifterne Ole Kristoffersen og Steen Skallebæk, har i dag den nordiske kapitalfond Nordic Capital som majoritetsejere, og koncernen omsatte i 2017 for 781 mio. kr.
 
 
Rema 1000 er Danmarks bedst omtalte brand

To discountkæder topper på Yougov Brandindex liste over mærker, der har fået mest positiv omtale i Danmark. For andet år i træk kan Rema1000 findes i toppen af Yougov Brandindex' liste over mærker, der har fået den bedste omtale blandt danske forbrugere, skriver Yougov Denmark i en pressemeddelelse.

Rema1000 er ikke den eneste discountkæde at finde på listen. Også tyske Lidl er røget som Danmarks ottende bedst omtalte varemærke i 2018.

Hvert år sammenligner YouGov Brandindex 425 varemærker i Danmark for at undersøge, hvilke mærker der er mest populære i den danske befolkning ud fra, hvor positivt danskerne omtaler mærkerne.

Organisationen interviewer således dagligt 200 personer om deres mening om de pågældende brands ved at spørge til, hvad de har hørt af positive eller negative ting inden for de sidste to uger om et bestemt varemærke. Det kan være gennem reklamer, nyheder, mund-til-mund eller venner og familie.

Netscoren beregnes som positive minus negative tilkendegivelser, fremgår det i meddelelsen.
 
 

Klimaudfordringerne kan være en (gylden) chance

Dansk landbrug vil reducere sit klimaaftryk, når nu det er muligt. Klimaudfordringerne kan ifølge Morten Høyer, direktør i Landbrug og Fødevarer, være en chance for at sætte sig på en positiv dagsorden for dansk landbrug.

Dansk landbrug har et ansvar & en mulighed for at reducere sit klimaftryk i fremtiden, mener Morten Høyer, direktør i Landbrug og Fødevarer! I Landbrugsavisen.dk kalder han det en gave for landbruget, der kan sætte sig på en positiv dagsorden.

"Vi har et globalt ansvar for at være med til at løse verdens klimaudfordringer. Hvis vi kan producere kød med mindre klimaaftryk end andre steder, har vi en forpligtelse til at gøre det. Vi kan stoppe med at have landbrug og industri i Danmark, og så kan vi lave apps og være kulturantropologer. Eller vi kan investere i vores landbrug og industri og være de bedste til at producere med et lavt klimaaftryk. Som et rigt land har vi en forpligtelse til at vælge udviklingsvejen," siger Morten Høyer.

 

PRESSEN & POSTEN

24-01-2019 | Det bliver filterkaffe og frokost, som skal sikre Lagkagehuset succes i The Big Apple. Lagkagehusets udlandseventyr tager sit næste skridt, når bagerkæden åbner i New York, og chefen fortæller, at yderligere to lejekontrakter er underskrevet! (MEALS)

24-01-2019 | Small Danish Hotels. Væksten i omsætningen blev samlet tocifret, og man omsatte for 1,4 milliarder kroner. Small Danish Hotels, tæller i øjeblikket 75 mindst trestjernede hoteller, kroer, slotte og herregårde, og de har cirka 1,3 millioner årlige overnatninger på deres 4.000 værelser. (MEALS)
 
23-01-2019 | Der er flertal på Christiansborg for at afvikle det udskældte it-system Sundhedsplatformen, der bruges i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Sundhedsordførerne fra Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance lægger nu op til, at hele landet får ét it-system på sundhedsområdet, og det¤ skal ikke være Sundhedsplatformen. På sigt skal vi have ét fælles it-system, siger Venstres 
sundhedsordfører, Jane Heitmann. (MEALS)

23-01-2019 | Brasiliens kødeksport. Den internationale efterspørgsel efter oksekød fra Brasilien har aldrig været større end i 2018. En opgørelse viser, at rekorden fra 2006 er blevet slået. (MEALS)

22-01-2019 | Københavns nye møde- og eventcenter HUONE Copenhagen åbner i foråret. Mødegæsterne vil kunne holde møder i nye, kreative og spændende mødefaciliteter, og de vil også kunne se frem til at spise mad fra Meyers Køkken. Louise Adolph, CEO HUONE Copenhagen forklarer: "Hos HUONE Copenhagen bestræber vi os på at skabe de mest optimale rammer for vores mødegæster. (MEALS)

22-01-2019 | Det er syv år siden, at de første tanker om et kombineret hotel og kontorfællesskab ved Helle Hallen i Vrenderup ved Varde opstod. Vedholdenhed og tålmodighed er ved at lønne sig, da aktieselskabet snart forventer at nå en million kroner i egenkapital. Og dét, som nogen dengang så som et luftkastel, er nu ved at komme ned i harehøjde, skriver Jydske Vestkysten. Direktør Peder Foldager i Helle Erhvervscenter og Aktivitetshotel oplyser, at der indtil nu er solgt aktier får 820.000 kroner. Selve projektet er ændret en del, så der bliver flere hotelværelser og færre kontorer, som især er tiltænkt virksomheder med sælgere, montører og teknikere med opgaver i Esbjerg. Den største målgruppe for udlejning af hotelværelser er ud over ovennævnte konferencer, kurser og træningslejre. Og i sommerhalvåret er der tænkt på både lystfiskere og familier, der skal besøge Legoland. (MEALS)

21-01-2019 | Ny Lakserute, flyver norske laks til Kina! To gange om ugen starter et jumbofly kursen fra den norske Gardermoen-lufthavn mod kinesiske Tianjin. Ombord er der udelukkende norske laks. (MEALS)

21-01-2019 | For at komme ind skal en konkurrent skubbes ud! At lande en spot-kampagne kræver aha-fornemmelser og et "lucky punch", vurderer adm. direktør i fødevareselskabet Bigfood, som blandt andet sælger spotvarer til detailhandlen. Samtidig ser den danske forbruger gerne, at de nye varer ikke koster mere end en femmer. (MEALS)

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?