Theresa May svinger taktstokken

Den britiske premierminister May har naturligvis sagt ja til de øvrige EU-landes tilbud om at udskyde Brexit til 31. oktober. Meningen er, at den britiske regering skal have plenty of time til at samle et flertal for sin skilsmisseaftale i parlamentet.

"I aftes er EU-landene blevet enige om en fleksibel forlængelse til 31. oktober," sagde EU-præsident Donald Tusk på et pressemøde.

Hun viser igen & igen, at hun er den bedste forhandler af EUs 28 regeringsledere. Og lidt efter midnat blev stats- og regeringscheferne for de 27 lande, der bliver i EU, enige om datoen.

Efterfølgende kom den britiske premierminister, Theresa May, tilbage til bygningen, hvor hun holdt et møde med Tusk. Præsidenten modtog May lidt før klokken et natten til torsdag.

Datoen er et kompromis mellem en række lande, som ønskede en længere udsættelse, på den ene side, og på den anden side Frankrig, som talte meget stærkt for en kort forlængelse af skilsmisseprocessen. Aftalen vil indebære, at Storbritannien skal afholde valg til Europa-Parlamentet i slutningen af maj.

31. oktober falder sammen med, at der er skiftedag i EU-Kommissionen, hvorfor denne løsning formentlig vil medføre, at man kan undgå at skulle udnævne en EU-kommissær fra Storbritannien.

Theresa May var rejst til Bruxelles med et klart ønske om, at de øvrige EU-lande skulle give hende en forlængelse til 30. juni, og det gik glat igennem og mere til...

Storbritannien skulle ifølge planen have forladt EU 29. marts i år, men da Underhuset tre gange havde afvist skilsmisseaftalen fra november 2018, besluttede EU-landene på et topmøde i marts at udsætte datoen til 12. april, og nu igen til nærmest ubestemt dato.

- Man hører tit de danske kommentatorer sige, at May er en dårlig forhandler, men hun får sin vilje gang på gang!!

 

McDonald Danmark giver godt overskud

Der bliver langet flere cheeseburgere og chicken nuggets over disken i de danske McDonald's-restauranter. Det skæpper i kassen, viser et nyt regnskab fra virksomheden Food Folk Danmark, der står for den danske del af McDonald's.

Efter et dyk i både omsætningen og indtjeningen gik det i 2018 den rette vej for den danske McDonald's-ejer. Selskabet omsatte for 414 mio. kr. og tjente 103 mio. kr. efter skat, skriver Finans.dk.

Overskuddet tilfalder den britiske rigmand Guy Hands, der i 2017 købte alle McDonald's-restauranter i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Han ejer via en række holdingselskaber rettighederne til McDonald's i Norden.

I år forventer den danske del af McDonald's igen at øge både omsætningen og indtjeningen, skriver adm. direktør Joachim Knudsen, i det nye regnskab.

 

Hvad hjælper det, du var sportsmand engang

Der føres op til den forestående valgkamp stor debat om Mette Frederiksens (S) forslag om tidligere pension til nedslidte på arbejdspladsen. Mangfoldige medarbejdere på landets arbejdspladser har lige fra deres ungdom dyrket idræt blandet andet firma-idræt uden at mærke til besvær med bevægelsesapparatet!

Der har for idætsudøvere altid været sportsskader, men dét¤ gik jo over, og man var igen fit for fight!

Den tankegang har ændret sig markant!

For selv for kontorfolk kan det være smertefuldt at sidde i timevis på en kontorstol. Gamle sportsskader kan nemt med årene forhindre mange  typer medarbejderes aktivitet!

Dét vil derfor være umuligt at definere, hvem der har fortjent Mette Frederiksens valgkamp pension!!

Man kan med rette indvende, at befolkningen unge som ældre dyrker for megen sport, men politikere, trænere, journalister er ved at falde over deres stive ben for at fremme sportsudøvelse, og de store virksomheder står i kø for at se deres navn bølge på sportsfolks bryst(er) og bagdel.

I det hele taget er vi blevet et samfund, som lefler for den fjerde mest skadelige livsstil. Rækkefølgen for skadelig livsstil er: fedme, tobak, spiritus, sport. Men på tobak og spiritus er dét for samfundet giffen gaffen guffen lige ned i skuffen, for når folk, som har røget og drukket meget, kommer lidt op i årene, så dør mange af dem uden længerevarende hospitals- og plejehjemophold og deraf sparede samfundsudgifter.

Sportsudøverne lever derimod generelt længere, men med mange skavanker, og de tænker tit lidt bittert, når alderen trykker, pusten bli´r kort og gigten i skuldren afskyeligt rykker, hvad hjælper det, du var sportsmand engang?

Sport ødelægger for manges vedkommende nogle af kroppens organer, muskler og led. Mennesket er ikke gearet til så voldsomme fysiske belastninger.

- Motion derimod er, hvad man bør foretrække for at bevare en sund sjæl i et sundt legeme.


Arla og Rema går sammen om "måltidskasse"

Brugere af opskrifter fra Karolines Køkken kan med nyt samarbejde købe og få leveret ingredienser gennem Remas onlineløsning Vigo.dk. Ved siden af onlinefrontløbere som Nemlig.com og Aarstiderne vokser underskoven af onlinehandlende og måltidskasseselskaber moderat.

Rema 1000 er online gennem sin Vigo.dk-løsning, hvor brugere fylder en indkøbskurv, der så af andre brugere bliver indkøbt og leveret fra den lokale Rema 1000, men har modsat Coop Mad og Nemlig.com ikke været tilstede på måltidsmarkedet.

Men der laves der nu om på, skriver Børsen.

I et samarbejde med Arlas Karolines Køkken kan brugerne klikke en opskrift af på hjemmesiden, for dernæst at få den leveret gennem Vigo-løsningen i Rema-regi. Arla kalder konceptet Click&cook, og man håber, flere onlineløsninger vil gå med på modellen.

"Vi er glade for, at vi åbenbart er med som den første. Danskerne er jo vænnet til, at når vi vil se en film, så behøver man ikke ud at købe eller leje, men gør det med det samme på Netflix. Vi vil gerne vise, at sådan kan man også med vores varer," siger Jesper Bove Nielsen, adm. direktør i Vigo.dk til Børsen.


PRESSEN & POSTEN
 
11-04-2019 | Den 120 år gamle virksomhed fra Esbjerg, der årligt omsætter for over en halv mia. kr. vil satse betydeligt mere på de danske produkter som fx mel og havregryn. Ambitionen er at 80-90 pct. af det korn, selskabet anvender skal komme fra danske marker. (MEALS)

11-04-2019 | Tidligere kommerciel chef i Coop rykker ind i Løgismose. Jesper Lykke Wacherhausen, der tidligere har stået i spidsen for Coop.dk, Irma.dk og etableringen af Coop.dk Mad, er fulgt med tidligere Irma-chef Jesper Uggerhøj ind i Løgismose Meyers-koncernen, skriver Fødevarewatch. (MEALS)
 
10-04-2019 | Danskerne bliver de første, der kan købe en af de revolutionerende foldetelefoner! Foldemobilen Samsung Galaxy Fold er på vej til de danske telehylder. Samsung og Yousee indgår eksklusiv samarbejde. (MEALS)
 
09-04-2019 | It-lønningerne stiger med den højeste procentsats i ti år. Lønnen buldrer afsted i den danske it-sektor. Lønstigningerne blandt privatansatte Prosa-medlemmer er den højeste i ti år. Og det er særligt de teknisk stærke it-folk, der for alvor kan se lønkontoen bugne! (MEALS)

09-04-2019 | Tysk Arla-konkurrent øger indtjeningen. Halvandet år efter start har Tysklands største mejerikoncern, DMK, gennemført en restrukturering, som allerede slår igennem på bundlinjen i det nye regnskab. (MEALS)
 
08-04-2019 | Nye koncepter og 200 nye Varer vil indfinde sig på Irmas hylder. Efter Et års indkøring har Irmas femårsplan Bevæget sig ind i deres butikker. I år skal Der 200 nye produkter på hylderne, og Mere end 150 convenienceprodukter bliver Samlet i et koncept, fortæller kædedirektør. (MEALS)

08-04-2019 | Relancering af laktosefri produkter. Mens manges øjne er rettet mod udviklingen inden for de plantebaserede alternativer til mejerivarer, har Arla samlet 19 laktosefrie produkter til en relancering i en kategori, der vokser omkring 20 pct. om året. (MEALS)

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?