Ingen ØKO-sukker i år

Mod al forventningerne kommer der intet økologisk sukker ud af en 260 hektar økologiske roeproduktion, som ellers skulle danne grundlaget for Nordic Sugars økologiske produktion. For første gang nogensinde havde Nordic Sugar forud for årets roekampagne lavet aftaler med roedyrkere om levering af økologiske roer.

De 260 hektar skulle have givet produktion af mange hundrede ton øko-sukker på sukkerfabrikken i Nykøbing Falster, men sådan skulle det altså ikke gå.

- For at undgå, at de økologiske sukkerroer ikke blev blandet med konventionelle sukkerroer, valgte man, at starte fabrikken i Nykøbing op med forarbejdning af de økologiske roer.

Uheldigvis blev fabrikken ramt af et nedbrud lige efter, at man var begyndt at forarbejde roerne.

Derfor måtte vi opgive at lave sukker fra de økologiskes sukkerroer i år!

Samtidig har avlerne også været udfordret med den nye roeproduktion. Især foråret med det kolde vejr har givet problemer; men det er stadig planen, at Nordic Sugar vil have en økologisk sukkerproduktion i fremtiden.
 
 
 
Defco flytter & udvider

Defco indgik sidste år aftale om salg af sine bygninger på Helsingforsgade i Aarhus Nord, og med bygningskøbet i Viby kan Defcos topchef Mikkel Czaja fastholde virksomheden i Aarhus området, hvor den blev opstartet i 1982. Virksomhedens nye fødevarefabrik påbegyndes i marts 2018, og den endelige flytning og opstart vil ske senest december 2019, fremgår det af en pressemeddelelse.

Defcos nuværende produktionsareal er ca. 7000 kvadratmeter, og det vil i de nye lokaler i Viby stige til over 14.000 kvadratmeter. Det samlede fabriksareal inklusive administration stiger fra 9000 til ca. 19.000 kvadratmeter.

Defcos regnskab for 2016/17 gav et underskud på 11,7 mio. kr. efter skat, hvilket var en forbedring i forhold til minus knap 18 mio. kr. året før. Samlet har selskabet i de seneste tre år tabt 38,3 mio. kr.

Udover at dét selvfølgelig er trist at komme med et underskud, så er udviklingen vendt, og det er en forbedring fra året før.

Men det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, før det giver penge.
 
 
 
 
Arla skal have ny bestyrelsesformand

65-årige Åke Hantoft har ifølge en pressemeddelelse meddelt Arla Foods Ambas bestyrelse, at han har besluttet sig for at gå på pension i den nærmeste fremtid. Åke Hantoft træder tilbage som formand og stopper som medlem af bestyrelsen senest på repræsentantskabsmødet i maj 2019 eller tidligere, hvis salget af familiens svenske mælkeproduktion fuldføres inden da.

Som konsekvens af udmeldingen indleder Arlas bestyrelse nu en proces med henblik på at finde en ny formand.

"Min hustru og jeg har besluttet, at det nu er det rette tidspunkt at fortælle, at vi er begyndt at tænke på at gå på pension. Vi er begge fyldt 65 år, og vi har dedikeret mange år til vores gårde og til Arla Foods. Nu vil vi gerne kunne bruge mere tid på familien og hinanden, og da vores tre børn, som alle har flotte karrierer uden for mælkeproduktion, og derfor har vi taget beslutningen om at sætte vores gård til salg".

Han tilføjer: "Jeg har altid været og er stadig meget stolt over at stå i spidsen for Arla Foods, som vi hele tiden arbejder med at modernisere og internationalisere, senest gennem vores Good Growth 2020-strategi. Derfor er det meget vigtigt for mig at sikre, at bestyrelsen har den nødvendige tid til at lægge en plan for fremtiden, og det er grunden til at jeg ofentliggør mine planer allerede nu.

Åke Hantoft har siddet som bestyrelsesformand i Amba bestyrelsen siden 2011, hvor han afløste danske Ove Møberg.

Forud for tiden som formand var den svenske mælkeproducent næstformand i otte år. Han blev i 1998 medlem af bestyrelsen for Arla ekonomisk förening, som i 2000 fusionerede med danske MD Foods til det nuværende Arla Foods. Posten som næstformand i Amba-bestyrelsen har Jan Toft Nørgaard haft siden 2011.
 
 
 
 
FødevareWatch får nyt søstermedie

Watch Medier lancerer i starten af det nye år AdvokatWatch, der kommer til at stille skarpt på advokatbranchen og de juridiske afdelinger i de danske virksomheder.

AdvokatWatch hedder mediet.

Mediet vil gå helt tæt på personer og virksomheder i den danske advokatbranche, ligesom der er fokus på de juridiske afdelinger i de danske virksomheder. Det kommer til at handle om strategi, ledelse, resultater, konkurrence, tal, rankings, mandater , tvister, rådgivning, rammevilkår, teknologi, innovation, brancheglidninger, profiler, talenter, karriere, løn, jobskifte og meget andet.

Vi mener, at der er behov for et uafhængigt og journalistisk erhvervsmedie om branchen. Advokatbranchen er en af de vigtigste brancher i dansk erhvervsliv, og vi vil lave et medie, der tager branchen alvorligt. Både når det går godt, og når det går skidt. Watch Medier står for kritisk og fair erhvervsjournalistik med fokus på substansen, og det bliver også fundamentet for AdvokatWatch, siger Anders Heering, chefredaktør for Watch Medier.

Watch Medier er ejet af JP/Politikens Hus, og AdvokatWatch bliver det tiende nichemedie i mediehuset, der desuden står bag AMWatch, EjendomsWatch, EnergiWatch, FinansWatch, FødevareWatch, ITWatch, MediaWatch, MedWatch og ShippingWatch.

Alle medier er abonnementsfinansierede onlinemedier, og det bliver AdvokatWatch også.

En dedikeret og fast redaktion med redaktør Signe Ferslev, 40, i spidsen vil stå for det daglige nyhedsflow. Signe kommer fra en stilling som reporter på Berlingske Business og har også dækket dansk erhvervsliv tæt for Børsen. Watch Medier
 
 
PRESSEN & POSTEN

07-12-2017 | Øje på fødevarebranchen. Flere og flere udenlandske investorer kigger på den danske fødevarebranche. Interessen fra udlandet stiger, og det kan medføre udvikling & jobskabelse i Danmark!
(MEALS)

07-12-2017 | Verdens største kaffebar. Man tror det næppe; men den amerikanske kæde Starbuchs har åbnet en kaffebiks på intet mindre end 2800 kvm i kinesisk storby. (MEALS)
 
06-12-2017 | Kæmpebutikker. Det vil gavne dansk økonomi på mangfoldige områder, hvis man får mulighed for at opføre hypermarkeder i Danmark udtaler De Økonomiske Vismænd. Det samme synspunkt har været drøftet tidligere i detailbranchen og politisk, men uden opbakning. (MEALS)

06-12-2017 | Dansk Cater med nyt rekordresultat. Der bliver igen i år tilføjet mange kroner i Dansk Caters nye regnskab. Og moderselskabet Euro Cater kan se frem til at nærme sig en omsætning på 9 mia. kr. Det får selskabet til at varsle opkøb. (MEALS)
 
05-12-2017 | Meyer-brød i Coops butikker. Coop vil nu til at tilbyde deres kunder et Meyer-brødkoncept i alle deres butikker. Luksusbagere bliver betegnelsen over hele Danmark! Og man regner med stor søgning i alle Coops 1200 butikker. Efter et par måneders testniveau skal Meyer-bakeoff-koncept være klar i hele landet. (MEALS)

05-12-2017 | Claus Meyer sælger Falsled Kro. Meyers fastlåste idé om det franske køkken har ikke slået rigtigt igennem på den finere traditionelle kendte¤Falsled Kro. Det bliver et helt anderledes hold, som skal tage over. Falsled Kro er blevet købt ud af Løgismose Meyers, og tidligere Mærskboss er ny medejer og bestyrelsesformand. (MEALS)
 
04-12-2017 | Toms investeringer i Polen. Med trecifrede millioninvesteringer er Toms Gruppen i færd med at gøre virksomheden klar til fremtidens vækst! Senest er der købt fabrik og fabriksgrund i Polen. (MEALS)

04-12-2017 | Ny strategi. Skal den danske fødevareklynge fortsat både bevare sin konkurrenceevne og styrkeposition på det globale marked, skal den, ifølge branchen selv, øge sit fokus på forskning & innovation. (MEALS)
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?