06-04-2017 | Restaurant Relæ styrtdykkede fra at være verdens mest bæredygtige restaurant til nu kun nummer 39. Titlen som verdens bedste restaurant tilhører nu Eleven Madison Park i USA.

Danmark har to spisesteder på top 50-listen listen over verdens 50 bedste spisesteder World's 50 Best Restaurant, er blevet afsløret i Royal Exhibition Building i den australske by Melbourne. 1040 har stemt inden for den internationale restaurationsbranche verden over. Gruppen består af en tredjedel kokke, en tredjedel madskribenter og en tredjedel gastronomer og feinschmeckere.

Den bedste danske restaurant blev Geranium som nummer 19. Danmarks eneste trestjernede michelinrestaurant er dermed rykket 9 placeringer frem i forhold til 2016, hvor den var placeret som nummer 28. Relæ er igen i år at finde på listen. Denne gang er restauranten rykket en enkelt plads frem til nummer 39 mod nummer 40 i 2016.

Til gengæld mister Relæ sin titel som værende den mest bæredygtige restaurant til fordel for Septime, der ligger i Paris. Noma har tidligere vundet konkurrencen i 2010, 2011, 2012 og 2014.

Titlen som verdens bedste restaurant går altså i 2017 til Eleven Madison Park, New York. Top 10 2016: 1. Eleven Madison Park, USA. 2. Osteria Francescana, Italien. 3. El Celler de Can Roca, Spanien. 4. Mirazur, Frankrig. 5. Central, Peru. 6. Asador, Spanien. 7. Gaggan, Thailand. 8. Maido, Peru. 9. Mugaritz, Spanien. 10. Steirereck, Schweiz, 19. Geranium, Danmark og 39. Relæ, Danmark.
MEALS
 
 
 
 
05-04-2017 | Ordrerne strømmer ind fra industrien i Asien, Europa og USA hos EffiMat Storage Technology. Kunderne vil have den nye generation 2.0 af storage robotten EffiMat, der er designet efter principperne i industri 4.0.

Nu bruges den danske EffiMat både til at levere råvarer og dele ved produktionslinjer og til at plukke færdige varer på lagre. Produktet er både hardware- og softwaremæssigt blevet forfinet og videreudviklet på baggrund af 4 års markedsfeedback.

En benhård produktudviklingsproces belønnes nu i ordrebogen hos EffiMat Storage Technology i Odense, der producerer højtteknologiske lagertårne, der automatiserer varemodtagelse, vareopbevaring og varepluk. Både industri- og e-handelsvirksomheder sætter tubo på deres vareflow med disse intelligente: put ind og put ud maskiner.

Det startede med en ordre fra en af de førende bilproducenter tilbage i januar 2016. Ordren udviklede sig til et sandt maratonløb af komplekse dokumentationskrav og høje krav til komponentvalg. Det sluttede med et endnu mere effektivt, driftsikkert produkt med et mere alsidigt anvendelsesområde. Den nye version af den danske storage robot har således erstattet et 300 kvadratmeter stort mellemlager og skal gøre det muligt for bilproducenten både at nedbringe antallet af medarbejdere og reducere antallet af plukfejl. Akkurat ligesom EffiMat også har gjort det hos en anden europæisk bilproducent.

Når tendensen er mass customization og hvert stykserier kan være ned til 1 styk, skal komponenterne leveres med knivskarp præcision for at sikre rentabiliteten.

Siden virksomheden blev stiftet i 2011, har EffiMat Storage Technology investeret ambitiøst i at kunne tilbyde de mest effektive og intelligente storage robotter til industrien globalt. Det har kostet betydelige investeringer, men potentialet er også kolossalt.
MEALS
 
 
 
 
04-04-2017 | Rema haler ind på Netto. Norske Rema 1000 kommer tættere og tættere på at overhale Netto i kampen om dagligvarekunderne, viser en ny undersøgelse over danskernes indkøbsvaner.

Danskerne fortrækker dog stadig at handle ind i dagligvarekæden Netto, men det kan hurtigt ændre sig. Rema 1000 har vundet markant flere kunder på bare et år, viser en undersøgelse fra analyse- og rådgivningsvirksomheden Quantic, skriver Børsen. 11 procent flere kunder valgte Rema 1000 som deres primære dagligvarebutik fra andet halvår 2015 til andet halvår 2016, mens Netto mistede 2 procent af de kunder, som bruger kæden som deres primære dagligvarebutik.
 
Netto og Rema er de to store spillere på dagligvaremarkedet og har hver henholdsvis 1 million og 900.000 husstande som primære og sekundære kunder. De skal dog tage sig i agt for en ny udfordrer. Meny-kæden, som i 2015 afløste Super Best-branded og har fået omkring 120.000 hustande i folden, kaprede sig selv 42 procent flere primære kunder fra andet halvår 2015 til andet halvår 2016. Imens går Kiwi en smule frem, og Fakta fortsætter med at miste kunder, viser undersøgelsen.
FødevareWatch
 
 
 
03-04-2017 | Tro og love-erklæring. Esben Lunde Larsen (V) fastholdt i et samråd i fredags, at han ikke har ikke har løjet for Folketinget!

Ministeren var hasteindkaldt af en række partiers fiskeriordførere, som mente, at han¤ havde tilbageholdt oplysninger om, hvordan man kan begrænse de såkaldte kvotekonger, der sidder på store dele af fiskeriet. Dét et fiskere, som ejer meget store fangstkvoter.

Det helt centrale spørgsmål i samrådet var, om ministeren har løjet for Folketinget og tilbageholdt vigtig information. Til det er det enkle og rette svar: Jeg har ikke løjet for Folketinget!

Beskyldninger om, at ministeren har talt usandt for Folketinget, er på baggrund af en liste fra et notat fra NaturErhvervstyrelsen fra 2015, hvor 16 konkrete forslag blev præsenteret.

Ministeren har kun fremlagt et enkelt potentielt løsningsforslag til Folketinget med begrundelsen, at ordførerne har efterspurgt: bedste forslag til, hvordan man kunne håndtere det her.

Når jeg har en liste fra et møde i marts 2016, hvor min styrelse anbefaler, at en lang række af forslagene ikke virker, er det IKKE de bedste bud set fra regeringens side. Vores bedste bud var en TRO OG LOVE-ERKLÆRING, som er en erklæring om, at en oplysning er sand, og dét er strafbart at afgive falsk, dvs. urigtig, erklæring på tro og love til en offentlig myndighed, og derfor har vi arbejdet med den, siger Esben Lunde Larsen. Hensigten med tro og love-erklæringen er, at fiskere skal erklære, at de ikke omgår reglerne.

Mod slutningen af mødet modtager Lunde Larsen en sms fra ministeriet,: det er husets vurdering, at jeg ikke har set det!

- På samrådet fortalte ministeren også, at ordførerne fra de forskellige partier er blevet inviteret til fire møder de seneste tre måneder, hvor partierne skulle have drøftet, hvad der kunne gøres mod kvotekongerne & kvotekoncentrationsreglerne. ...Men ingen af møderne blev til noget.

Under samrådet meddelte ministeren samtidig, at regeringen tiltræder den fiskeriaftale, der blev vedtaget i december sidste år af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, De Radikale og SF.
MEALS
 
 

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?