27-04-2017 | Havbrug kan blive en trussel mod fisk i danske farvande. Der er nemlig risiko for, at lakselus bliver et problem, hvis der kommer flere havbrug!

Hvis Folketinget giver tilladelse flere havbrug i Kattegat ud for Djurslands kyster, og det tyder det på, så er konsekvensen ved regeringens lovforslag om at lempe reglerne for etablering af nye og større havbrug, så får dét konsekvenser for havbrugene, der bestemt ikke ønsker at få lakselus ind i deres anlæg. Lakselus er et stort problem, og hvis en fisk får nok lakselus på sig, så kan den dø af det!

"Lakselus er en naturligt forekommende parasit, der lever i havet på laksefisk. Der er ikke problemer med lakselus i de nuværende danske havbrug, da parasitten er afhængig af, at der er høj saltholdighed i vandet, hvilket ikke er tilfældet i indre danske farvande, hvor der findes havbrug i dag".

Det er desværre ikke belyst, hvornår saltholdigheden er høj nok, men hvis antallet af havbrug øges, så vil der med sikkerhed komme flere lakselus i de danske farvande. Det betyder dog ikke med sikkerhed at være problematisk, for man kan ikke umiddelbart konkludere, at det vil skabe et problem. Dog kan man sige, at der er en stor risiko for, at det kan skabe et problem.

Forrige år måtte Norge bruge otte mia. kr. på at bekæmpe lakselus, og derfor anbefales politikerne at gennemføre en grundig risikovurdering:
Det vigtigste er, at havbrugene ikke ligger der, hvor lakselusene trives godt!
MEALS

 
 
26-04-2017 | Sukkerfri Coca-Cola. Det ellers helt urørlige Coca-Colas kan også løbe ind i skuffende salg, og må derfor ty til nye produkter. Salget af colaer er faldet betydeligt, og regnskabet var rødt for første kvartal i år. Salget af colaer ser ud til at være bremset op.

Det har naturligvis fået konsekvens, og man har derfor præsentere en række nye sukkerfattige drikke. Fremover vil kunderne kunne købe: "Honest Sport" (en udvikling af den sukkerfattige drik "Honest Tea").

Ændringerne i deres udvalg vil moderere mængden af sukker i forbrugernes indtag, siger James Quincey, der fra maj bliver adm. direktør¤ i Coca-Cola. Spørgsmålet er om selskabet ikke er en postgang for sent ude med deres nye holdninger?

Man forbinder ikke umiddelbart Coca-Cola som slanke-drik!
MEALS
 
 
 
 
25-04-2017 | Danish Crowns slagtelinjer er igang igen fra i dag. Men de fik vist ledelsen af DC, hvor skabet skal stå! Nedlæggelsen på den i alle måder eftertragtede arbejdsplads var en reaktion på en demokratisk urafstemning om overenskomsterne 2017! Men demokrati er også en vanskelig styreform, for får man ikke sin vilje, så...

Tillidsmand Klaus Olesen pegede fredag på, at slagteriarbejderne føler sig pressede og derfor er skuffede over. Dét er der næsten altid nogen, der gør, når demokratiet efterleves.

Den ulovlige arbejdsnedlæggelse var ekstra prekær for slagteriet, som oplyser, at man allerede var bagud med slagtning som følge af påsken, og det vil tage frem mod sommerferien at indhente det tabte.

Det er naturligvis en ærgerlig situation, vi nu står i, for det betyder, at vores kunder både herhjemme & udlandet må kigge langt efter DC varer.

Den nye overenskomst blev dårligt modtaget af et massivt flertal af de danske slagteriarbejdere. Alligevel endte den med at blive vedtaget. Det skyldes, at samtlige stemmer fra medlemmer af de forskellige fagforbund under LO bliver lagt sammen. Sammenlagt var der et flertal på 57 procent.

Kollegerne er godt klar over, at de ikke opnår noget lige nu, men de har bare ønsket at vise deres frustration over det meget magre resultat, som lige akkurat de opnåede ved overenskomstforhandlingerne.
MEALS

 
24-04-2017 | Der er forventelige markante prisfald på økologiske produkter. Dét skyldes øget økologisk landbrugsproduktion og flere rådgivere på området, at prisfaldet vil slå igennem inden for en kortere fremtid.

Langt flere landmænd end tidligere regner med så gode økonomiske muligheder i fremtiden for den økologiske produktion, at den helt klart vil overgå den traditionelle produktion.

Der er derfor mange, der vil forsøge den økologiske produktion! Men det ændrer sikkert ikke meget til det kendte om udbud- og efterspørgsel! Når udbuddet på grund af flere avlere øges, så falder priserne & typisk også indtjeningen!

Med den store interesse der er hos landmændene for at omlægge til økologi må de forvente, at bare i løbet af ca. to år, må de konstatere prisfald.

I Coop mener man, at der ikke er prisfald på vej på store økovaregrupper som grøntsager og mælk, mens mindre varegrupper kan blive ramt af prisfald.
MEALS

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?