10-08-2017 | Fra september vil Løgismose drive et supermarked i Illum, hvor en række fødevarer allerede er etableret. Løgismose Meyers butikken kommer til at ligge på Illum Rooftop i København.

Tue Ramsing, direktør hos Løgismose Meyers udtrykker stor glæde over det nye samarbejde med Illum. Man har nemlig i lang tid ledt efter et sted centralt i København, hvor vi kan tilbyde vores store sortiment af vin, delikatesser og måltider og samtidig styrke vores position som gourmetsupermarked, siger han og fortsætter:

Dét har vi nu fundet i samarbejdet med Illum, som ønsker at servicere de kvalitetsbevidste forbrugere med et højt fokus på forkælelse og service -¤ helt på linje med vores egen tilgang, og derfor er jeg sikker på, at samarbejdet vil gavne begge parter, siger han i en pressemeddelelse.

Løgismoses butik på Illum Rooftop bliver 430 kvadratmeter. Her vil kunderne få mulighed for at købe tapas anrettet af en kok bag disken, frisklavede sandwich, konditorvarer, vin og delikatesser.

Barren er sat højt på Illums tag.
(MEALS)

 

09.08.2017 | Hvem er den næste minister Dansk Folkeparti har i kikkerten?
 
Esben Lunde Larsens navn har længe været i cirklen af DFs skydskive! Det nærmest ukendte folketingsmedlem Ib Poulsen (DF) har gang på gang med sit¤uforlignelige sprogbrug nedgjort Esben Lunde Larsen i fjernsynet. I morgen skulle Esben Lunde Larsen (V) have været i endnu et samråd i sagen om de såkaldte kvotekonger i fiskeriet. Men det kommer tilsyneladende ikke til at ske, fordi Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V)¤hu hej¤ vilde dyr har frataget Esben Lune Larsen rollen som fiskeriminister.

Som afløser for Esben Lunde Larsen på fiskeriområdet er ved kongelig resolution ligestilling og minister for nordisk samarbejde Karen Ellemann også blevet minister for fiskeri.

Fiskeriområdet udskilles således af Miljø- og Fødevareministeriet, og der etableres en selvstændig fiskeristyrelse under Udenrigsministeriet. Fiskeriområdet, herunder EU-samarbejdet om fiskeripolitikken, håndteres departementalt i Udenrigsministeriet. Stillingen som direktør i den nye styrelse vil blive slået op. Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler¤i meddelelsen: "Jeg har i dag besluttet at overføre ansvaret for fiskeriområdet til Karen Ellemann, så hun fremover vil være minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde.

" Det har jeg gjort af to grunde. For det første har det vist sig, at forvaltningen af de såkaldt omsættelige fiskekvoter igennem en årrække ikke har været tilfredsstillende, og det er jeg nødt til at tage bestik af. Det vil fremgå af en beretning fra Rigsrevisionen om indførelsen af omsættelige kvoter i dansk fiskeri, der offentliggøres om kort tid," siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter: "For det andet er fiskeribranchen stærkt udfordret af Brexit, fordi den lander store mængder fisk i britisk farvand. Med ressortændringen får vi et større fokus på at styrke de internationale alliancer, der sikrer, at hele rigsfællesskabet kommer så stærkt ud på den anden side som muligt. Endelig håber jeg, at vi nu kan genstarte samarbejdet om reguleringen af dansk fiskeri med Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, der i den seneste tid ikke har været tilstrækkeligt tillidsfuldt."

...Det lyder så smukt & lovende, så dét er der vel ingen ben i.
MEALS
 
 
 
 
08-08-2017: Sundhedsforsikring. Holdningerne skifter hurtigt i politik, for nu er det ikke længere elitært at have en sundhedsforsikring.

Næsten 1,9 millioner danskere har nu sådan en PRIVAT forsikring!

Stadig flere danskere får en privat sundhedsforsikring, som betyder, at de kan få hjælp fra læger, fysioterapeuter, og psykologer, hvis helbredet begynder at skrante.

En opgørelse fra Forsikring og Pension viser, at 42.857¤flere danskere blev udstyret med en sundhedsforsikring sidste år. På bare fire år er antallet af private sundhedsforsikringer vokset med næsten 350.000!

Trods dét at man i 2012 fra politisk hold valgte at afskaffe skattefradraget for disse forsikringer, så stiger tallet hele tiden.

Forklaringen er, at sundhedsforsikring er blevet en almindelig del af de løn- og arbejdsvilkår, man tilbyder ansatte på det danske arbejdsmarked.

Der er ikke længere noget elitært, men som noget helt almindelige at lønmodtagere har interesse i at have!

En opgørelse for nylig viste, at ventetiden i gennemsnit for ikke livstruende lidelser i dag er nede på 47 dage, og det er ca. halvdelen af ventetiden i¤ begyndelsen af 00'erne.
(MEALS)

 
07.08.2017 | Kan pesticidrester vaskes af frugt og grønt. Svaret på spørgsmålet fra Økologisk Landsforening er:

Nogle sprøjtegifte kan skylles af konventionelle råvarer, andre bliver i den frugt eller grøntsag, du putter i munden.

I den årlige rapport om pesticidrester i vores fødevarer fra 2015 fandt Fødevarestyrelsen rester af sprøjtegifte i 67 procent af alle prøver af konventionelt dyrket frugt og 39 procent ved de konventionelt dyrkede grøntsager.

Man hører ofte, at det er muligt at vaske pesticidresterne af frugt og grønt, inden du spiser det.

Er det rigtigt? Og hvad med de frugter og grøntsager med skræl, hvor vi typisk ikke spiser skrællen - er det en sikker vej til at undgå giftrester i vores mad?

Bodil Hamborg Jensen er seniorrådgiver i afdelingen for Risikovurdering og Ernæring på DTU Fødevareinstituttet. Hun forklarer, at for afgrøder med ikke-spiselig skræl vil langt det meste af et pesticid sidde i skrællen. Typisk vil 90 procent af pesticidet sidde i skrællen af bananer, citrusfrugter og melon. Så for frugter med en tyk skræl, du piller af, vil kun en lille del findes i den spiselige del af frugten, siger Bodil Hamborg Jensen.

Billedet er mere mudret, når det kommer til de frugter og grøntsager, hvor vi også spiser skrællen, som fx jordbær, vindruer og æbler.

For afgrøder med spiselig skræl er det svært at sige noget generelt, da pesticider er en gruppe af stoffer med meget forskellige egenskaber. Nogle stoffer vil forblive i skrællen og i frugten eller grøntsagen, mens andre i højere grad vil kunne vaskes af, siger hun.

I juni og juli har mange af os forenet sommeraftenerne med en portion jordbær med fløde. Kigger vi nærmere på konventionelle jordbær, viser Fødevarestyrelsens undersøgelser fra 2010-2016, at der var pesticidrester i 77 pro­cent af de udenlandske jordbær og 68 procent af de danske. På de udenlandske bær er der i den nævnte periode fundet 42 forskellige pesticidrester, mens det er 19 for de danske.

DTU Fødevareinstituttet har tidligere lavet et kontrolleret markforsøg og i den sammenhæng undersøgt, hvad der sker med tre ret almindelige typer af pesticidrester, når vi skyller vores jordbær, før vi spiser dem.

Hvad angår pesticiderne Tolylfluanid og Fenhexamid kunne 1/3 af pesticidindholdet vaskes af, mens kun 19 procent af pesticidet Pyrimethanil forsvandt, når bærret fik en tur under vandhanen. Størstedelen af pesticidindholdet sidder altså tilbage på de konventionelle jordbær, selv om de er blevet skyllet.

Vil du helt undgå pesticidrester, skal du gå efter det økologiske sortiment, da det er dyrket uden brug af syntetiske sprøjtemidler.

Vask altid frugt og grønt. Selv om du ikke kan skylle alle  pesticidrester af din frugt og grønt, anbefaler Fødevarestyrelsen, at du altid vasker frugter og grøntsager grundigt, inden du sætter tænderne i dem, og også i økologisk frugt og grønt.

På styrelsens hjemmeside står der, at når flere og flere mennesker bliver syge af frugt og grønt, skyldes det blandet andet, at man især i eksotiske lande kan komme til at vande og skylle frugt og grønt med vand, der indeholder rester af afføring fra mennesker og dyr. Smitten kan også skyldes dårlig håndhygiejne hos dem, der høster på marker og i plantager.

Så selv om frugterne eller grøntsagerne ser rene og pæne ud i butikken, så er det altid en god idé at skylle dem, inden du spiser dem.
MEALS


UGE 32 PRESSEN & POSTEN
 
> Ægskandalen er nu også i Danmark. Der er fundet 40 kogte, pillede æg¤hos en bager, som kan være forurenet med det giftige insektmiddel¤fipronil, oplyser Fødevarestyrelsen. Millioner af æg er blevet trukket¤tilbage fra butikshylder i både Holland, Tyskland, Belgien, Schweiz og¤Sverige, fordi de har været forurenet med det giftige insektmiddel¤fipronil. Hidtil er Danmark gået fri, men onsdag oplyser¤ Fødevarestyrelsen til DR, at der er fundet 40 kogte, pillede æg hos en¤bager i Jylland, som muligvis er forurenet med fipronil. 
(FødevareWatch)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
> Elselskabers kommercielle fejlskøn. Energi, forsyningsninister Lars¤Christian Lilleholt (V) opfordrer stærkt kunderne til at lægge pres på¤ elselskaberne efter deres kommercielle fejlskøn for milliarder af¤kroner!
(MEALS)
¤
> Isguf: Regeringen ønsker at stoppe finte med isguf! Der skal betales afgift af færdigblandet guf eller gufmiks, men ikke på gufpulver. 
(MEALS)

> HORESTA inviterer i regi af "De 5 styrker" organisationens medlemmer¤til en vækstkonference på Christiansborg onsdag den 23. august kl. 13 -¤15.

> Bankernes tab i 2016 på landbruget er steget med 60 pct. på et år. Det¤fremgår af en opgørelse fra Finanstilsynet. Tabet på de danske¤landmænd er steget med 1,3 mia. kr. i 2016, og bankernes tab udgør nu¤12,2 milliarder kroner.
(MEALS)

> Den køligere danske sommer betyder 20-25% mindre druehøst. Frugtavlerne¤har endda udsigt til endnu større tab for bær, æbler og pærer. Sidste¤år havde vi en super varm august, så løbet er endnu ikke kørt for¤vindruerne. (MEALS)

> Vindmøller har tabt stort på investeringer. På få år har alene tre¤danske elselskaber set sig nødsaget til at afskrive 750 millioner¤kroner af værdien af deres vindmøller.
(MEALS)

> Den 16. november 2017 holdes HORESTA Årsdag på Radisson Blu Scandinavia¤Hotel i Aarhus, og igen i år rundes dagen af med en stor branchefest. 
(Horesta)
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?