EU-forbud mod ålefiskeri

Det betyder et dødsstød til erhvervet. I hvert fald det sidste dødsstød til det traditionelle bundgarnsfiskeri, som har været en del af det danske kystmiljø i over 100 år.

Danmarks Fiskeriforening kalder EU-Kommissionens nye forslag om et totalforbud mod ålefiskeri i Østersøen i 2018 for absurd. Det er første gang, EU-Kommissionen direkte vil forbyde fangst af en enkelt art. Forbuddet vil gælde både lystfiskeri og kommercielt fiskeri og kommer dermed til at ramme danske fiskere.

De mennesker, der fisker ål med bundgarnsfiskeri, får 80 procent af deres årsindtægt fra ålefiskeriet. Så ryger dét, ryger de også, og så er det slut med bundgarnsfiskeri i Danmark!

I 2016 fangede danske erhvervsfiskere 267 tons ål, men det tal dækker alle farvande. Ifølge EU-Kommissionen viser undersøgelser, at 57 procent af de europæiske ål, der finder ud på det åbne hav, bliver fanget i Østersøen.

Derfor hilser WWF Verdensnaturfonden også forslaget fra EU-Kommissionen velkomment. De påpeger, at ålen¤i dag er mere truet end pandaen. "Vi er opmærksomme på den rolle ålen har både kulturelt og økonomisk i de danske kystområder, men med mindre end fem procent af den oprindelige bestand tilbage, er bestanden kritisk truet.

Ifølge EU-kommissær Karmenu Vella, der er ansvarlig for EU's fiskeripolitik, giver det en afbalanceret pakke, som skal sikre bæredygtigt fiskeri i Østersøen
 
 
 
Datacentre strømmer til Danmark

Det tyder på, at Danmark vil blive hjemsted for de virksomheder, der driver internettet. Danmark har således mulighed for at blive en af de førende på dette område.

Succes & skub i it afdelingen skaber succes i resten af virksomheden!

Danmark har naturligvis ambition om at blive en europæisk datacenterhub, og på samme måde arbejder fx Singapore målrettet på at blive sydøst-asiens datacenterhub.

I det hele taget stormer Norden frem som datacenter-mekka. Og helt overordnet har Danmark gode muligheder for i den internationale kamp at tiltrække datacentrene?

I fx Singapore har de valgt at satse på datacentrene, fordi "de tror på at data er det nye olie".

Sådan bør Danmark nok også se på det.
 
 
 
 
Familievirksomheder taber fart.

Det viser sig ved mange eksempler, at når familievirksomheder går i arv til næste generation, så falder overskudsgraden sig!

Børnene er ikke nødvendigvis i besiddelse af den glød, som forældrene måtte lægge i at få en virksomhed startet op og køre videre på en økonomisk god måde.

Når et stort antal livsværker i de kommende år står over for et ejerskifte, vil det vise sig, at evnen, lysten og energien til at tjene penge tager sig et dybt dyk. Måske ses det tydeligt i tilfælde, hvor et familiemedlem overtager posten som øverste direktør.

Det har vist sig i mangfoldige tilfælde, at¤ overskudsgraden falder i forbindelse med familie overtagelser. Meget ofte er årsagen, at den næste generation mangler kompetencer.
 
 
Efter afsløringen af Amazons prisplaner. Flere store supermarkedskæder har en hård dag på børsen fredag, efter at Amazon har afsløret sine planer om at optrappe konkurrencen på markedet for dagligvarer og skære priserne på en række populære madvarer, skriver Ritzau og fortsætter:

Amazons opkøb af dagligvarekæden Whole Foods være gennemført mandag, og den første del af internetvirksomhedens plan er blandt andet at sænke priserne på en række af kædens mest populære dagligvarer.

Den mere intensive priskonkurrence har skabt en negativ stemning for konkurrenternes aktier, og i Europa falder flere af selskaberne fredag, mens kæderne i USA fik samme tur torsdag. "Amazons planer om at skære priserne i Whole Foods styrker den negative holdning til dagligvaresektoren, selv om det giver meget lidt mening at straffe aktier for den samme grund to gange," siger Christopher Mandeville, analytiker i Jefferies, i en kommentar ifølge Bloomberg. Han henviser til, at flere supermarkedskæders aktier også faldt den 16. juni i år, da Amazon annoncerede aftalen om opkøbet. I Europa placerer flere konkurrenter sig i bunden af det fælleseuropæiske indeks, Stoxx 600, fredag eftermiddag.

Supermarkedsgiganten Ahold Delhaize falder 5,3 pct. på børsen i Amsterdam, mens franske Carrefour går tilbage med 2,3 pct. Også Tesco og franske Casino Guichard-Perrachon er at finde blandt fredagens bundaktier med et fald på henholdsvis 1,8 pct. og 1,9 pct. De britiske supermarkedskæder Marks & Spencer, Wm Morrison Supermarkets og J. Sainsbury falder alle omkring 1 pct. Internetgigantens opkøb for 13,7 mia. dollar (ca. 86,4 mia. kr.) blev  godkendt af Whole Foods' aktionærer onsdag, og også den amerikanske handelskommission godkendte handlen.
 

PRESSEN & POSTEN
 
ATP har solgt markant ud af sine bryggeriaktier Pensionskæmpen ATP har skruet markant ned for sin beholdning af aktier i Royal Unibrew og Carlsberg. Også Novozymes-aktierne er der reduceret voldsomt i, fremgår det af en oversigt over ATP's investeringer. (MEALS)

Vi rammer fuldstændigt plet med Thise & Ko. Ifølge Coops kategorigruppechef adskiller hakket, økologisk hakkekød fra "Thise & Ko"-brandet sig på flere områder markant fra andre sammenlignelige produkter. Han er derfor meget glad & tilfreds for samarbejdet med det nordvestjyske mejeri. (MEALS)
 
 
HORESTA bifalder skattereform. Det er afgørende at få flere i job, og derfor tager Horesta positivt imod regeringens udspil til skattereform. Særligt de dele af forslaget, som vil gøre det mere attraktivt for ledige danskere at tage et arbejde. (MEALS)
 
 
Gråsten Fjerkræ. Efter otte års fravær på grund af for lidt salg, forsøger Gråsten Fjerkræ at vende tilbage med ny produktion. Nu hævder selskabet, at man er klar til at vende tilbage til markedet for færdigmad. Vi forsøgte for otte år siden, men var for tidligt ude. Gråsten Fjerkræ Pulled chicken vil være i handlen til både dagligvaremarkedet og til foodservicesektoren. (MEALS)

5-stjernet hotel i København. Det bliver ubetinget Danmarks dyreste hotelsuite. Den 160 kvadratmeter store præsidentsuite på Copenhagen Marriott Hotel gennemgår i denne tid en total renovering til ca. 4,5 mio., og dermed gør prisen, at der bliver tale om et af de dyreste hotelværelser i Danmark. Der er nærmest ingen grænser for udstyr, hvor der fx kan tilkoblers ekstra soveværelse, hvis nogen skulle få brug for liggeplads. Det vil koste 25.000 i døgnet at bo i suiten, som man forventer udlejet op til 100 gange om året. (MEALS)

Økologiske fødevarer. I landets kantiner, hoteller, restauranter og  storkøkkener er nu det højeste nogensinde. Der bliver snittet kaloriefrit grønt i et hidtil uset omfang i de danske storkøkkener. Økologiske madvarer udgjorde 9,2 pct. af det samlede salg af madvarer i 2016. En fortsat lav andel!? (MEALS)

En halv milliard kinesere får nu mulighed for at købe danske slagterivarer over nettet, da Danish Crown har indgået en aftale med den kinesiske internetportal Alibaba. Det betyder, at de 466 millioner brugere får mulighed for at købe Danish Crowns produkter på nettet.(MEALS)
 
 
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?