HORESTA og SAMHANDEL indgår samarbejde

28.09.2017 | HORESTA og indkøbsforeningen SAMHANDEL har indgået en samarbejdsaftale, så endnu flere af Danmarks hoteller, restauranter og turismevirksomheder i fremtiden kan få besparelser på deres indkøb.

Et nyt medlem hos SAMHANDEL kan typisk spare mellem 7 og 15 procent af virksomhedens samlede årlige udgift til indkøb, og via den nye samarbejdsaftale sparer HORESTA-medlemmer desuden penge på indmeldelsesgebyret.

HORESTAs nye samarbejdspartner, SAMHANDEL, repræsenterer i dag over 300 medlemmer og har en samlet indkøbssum, der i 2017 forventes at runde 700 mio. kr. Det medfører store rabatter for foreningens medlemmer, og sidste år gav SAMHANDEL en tilbagebetaling på godt 55 mio. kr. Det svarer til, at hvert af foreningens medlemmer i gennemsnit sparede over 10 pct. af deres samlede indkøb via SAMHANDEL.

HORESTA ser derfor store muligheder for organisationens medlemmer i den nye samarbejdsaftale.

Selvom det går godt i branchen, så er marginalerne stadig små hos mange virksomheder. Med denne samarbejdsaftale får HORESTAs medlemmer nu rabat på en indkøbsforening, der kan give dem store besparelser, og det kan faktisk være det, der gør forskellen på et overskud eller underskud, når året er omme!

HORESTAs brancheanalyser viser, at en typisk restaurant bruger ca. 30 procent af omsætningen på råvarer, og det er blandt andet denne udgiftspost SAMHANDEL har sat sig for at skaffe virksomhederne besparelser på.

" SAMHANDEL er en forening, der ikke skal skabe et overskud. Vi har en effektiv administration, som udelukkende arbejder målrettet med at skaffe de bedste aftaler til erhvervets virksomheder, så de kan få de største besparelser. Vi har aftaler med flere end 60 leverandører til erhvervet på tværs af indkøbskategorier, og vi bestræber os på at være leveringsdygtige i alt, hvad virksomhederne skal bruge. Vi tror på, at samarbejdet med HORESTA kan gøre foreningen endnu stærkere, hvilket i sidste ende kommer alle SAMHANDEL-medlemmer til gavn", fortæller Torben Serritslev, der er adm. direktør for SAMHANDEL.
 
 
Økologien går langsomt frem...

27.09.2017 | Op gennem 1990'erne blev dansk økologi etableret og organiseret, og datidens arbejde for øko-sagen har alt i alt ikke flyttet meget siden drømmen for den økologiske driftvækst opstod for cirka tredive år siden.

Den størst forhindring er, at man ikke kan føre et anerkendt bevis for, at dyrere øko-produkter i det mindste er sundere end konventielle produkter.

Hvor er øko-forbrugerne spørger Kirsten Lund Jensen i branchens nye forskningsstrategi i et debatindlæg ?

I et debatindlæg opfordrer Kirsten Lund Jensen, økologichef i Landbrug & Fødevarer, til, at økologiforskningen endnu engang intensiveres, i håb om, at Danmark i det mindste i fremtiden kan fastholde sin¤position på området.

Danmark bør naturligvis gøre en indsats for at bevare økologiens nicheproduktion, og det naturligvis på alle områder, da mange bække små er vigtig for dansk produktion i sin helhed!

 
Endrup Andelsmejeri solgt

26.09.2017 | Arla har indgået en aftale om at købe det konkurstruede mejeri. Produktionen har stået stille på Endrup Andelsmejeri siden 30. juni 2017 efter længere tids økonomiske problemer for mejeriet. Mejeriets ledelse og 12 andelshavere har i mellemtiden søgt en løsning, der kunne forhindre mælkeproducenternes kollektive og individuelle konkurs.

Arla har nu indgået en aftale med henholdsvis Endrup Andelsmejeri og mejeriets kreditorer, der sikrer de ramte mælkeproducenters fortsatte eksistensgrundlag.

Arla har hjulpet andelshaverne i Endrup Andelsmejeri med at forhandle og opnå en økonomisk løsning med mejeriets kreditorer med henblik på at finansiere Endrup Andelsmejeris restgæld. I samme forbindelse overtager Arla også mejeriet og medarbejderne i Endrup Andelsmejeri.

"Vi har valgt at indgå aftalen med Endrup Andelsmejeri for at hjælpe mejeriets mælkeproducenter og deres familier, så de kan få fred og ro til at koncentrere sig om deres mælkeproduktion. De er blevet tilbudt at blive andelshavere i Arla, hvor deres mælk kan blive en nyttig og lønsom del af vores danske og internationale forretning," udtaler Arla Foods.

Arla har undersøgt mulighederne for at drive produkterne og produktionen på Endrup mejeri videre. Indtil nu er der ikke fundet en rentabel løsning, der gør det økonomisk ansvarligt for Arlas andelshavere, at Arla genoptager produktionen på mejeriet, som har kørt med underskud igennem længere tid.

Arlas ledelse og bestyrelse vil derfor træffe en endelig beslutning om driften på mejerianlægget i nærmeste fremtid.

Vilkår og betingelser for handlen bliver ifølge Arla ikke oplyst.
 
 
 
 
Kartoffelgrossist interesseret i nye investeringer.

Den jyske kartoffelgrossist Thorsens Chipskartofler planlægger nye investeringer efter overtagelsen af Scanax, lyder det fra adm. direktør Erik Bech Thorsen.

Det kunne være blevet et rekordår for Thorsens Chipskartofler, men det blev blandt andet forpurret af dyrere råvarer, lyder forklaringen fra direktør Erik Bech Thorsen om selskabets årsregnskab for 2016/17.

Bruttofortjenesten endte på 18,3 mio. kr., hvilket var på niveau med forrige år, mens bundlinjen landede kun på 5,1 mio. kr., som er en tilbagegang på 12 pct. fra 2015/16.

Direktøren fastslår dog, at resultatet er tilfredsstillende. Thorsens  Chipskartofler overtog tilbage i marts aktiviteterne i Scanax International A/S. Nu planlægger sirektøren flere investeringer, fortæller han.

Det er for at kunne håndtere den ekstra omsætning, som vi får ind fra overtagelsen af Scanax, men også for at kunne håndtere en yderligere vækst i Thorsens Chipskartofler. Investeringerne bliver gjort på hovedkvarteret i Sunds og kommer til at omfatte både lager- og produktionsfaciliteterne.

Erik Bech Thorsen forventer at øge omsætningen med omkring 10 pct.

 
 
Markant vinforretning skifter ejer

21-09-2017 | En af landets største vinimportører er efter 12 års ejerskab blevet solgt. Peter Schaltz, der er ejer og direktør i Østjysk Vinforsyning, forlader nu virksomheden i Hinnerup for sidste gang. Han sælger forretningen til tre af selskabets ledende medarbejdere den 1. oktober i år.

"Jeg vidste allerede fra start, at jeg skulle sælge på et tidspunkt, og overdragelsen til tre ledende medarbejdere, der effektueres 1. oktober, har været undervejs i en del år. Det er vigtigt at involvere medarbejdere i driften løbende, fordi det samlet set motiverer mere og skaber de bedste resultater," udtaler Peter Schaltz i en pressemeddelelse.

Østjysk Vinforsyning blev stiftet i 1976 og har siden vokset sig til en af landets største vinimportører med et vidt forgrenet salg til private og erhvervslivet.

Peter Schaltz købte selskabet tilbage i 2005, men det seneste for  2015 havde en tilbagegang på bundlinjen til 3,7 mio. kr. fra 4,9 mio. kr. i 2014/15.

Han fortsætter som menigt bestyrelsesmedlem fra 1. oktober.

Meddelelsen nævner ikke, hvilket beløb selskabet sælges for.

 
 
S strøede om sig med unødvendige millioner

20.09.2017 | Socialdemokratiet brugte sidste år 3,2 millioner kroner på et Vær Parat valgberedskab, som de troede var lige på trapperne?

Årsagen til deres indbilding var, at Anders Samuelsen, LA havde truet med, at hvis ikke han fik sine topskattelettelser, så ville han ikke være parlamentarisk støtte for Løkke-regeringen.

På det tidspunkt sørgede Socialdemokraterne for, at alle i døgnets 24 timer var parat & udstyret med et valgberedskab!

Det kostede selvfølgelig nogle penge, fortæller partisekretær Jan Juul Christensen med en håndbevægelse til pressen.

Men også andre¤partier som de Radikale og Dansk Folkeparti gjorde sig klar til valg, og brugte kampagne penge som græs på noget, som en blind kunne se med sin stok, ikke var i nærheden af noget, der ville blive til noget.

Man må erkende, at deres vælgere får meget ud af deres høvdinges lederskab!
 
¤
S og R vil nu gerne forhandle om nye miljøkrav med de blå partier.

18-09-2017 | Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) bør indkalde til brede forhandlinger om en ny miljøregulering af landbruget, mener både Socialdemokratiet og Radikale,¤ efter at de blå partier har været til indledende møder, hvor endemålet er en ny målrettet miljøregulering af landbruget.

Skiftende regeringer har i årevis drømt om at målrette landbrugets miljøregulering langt mere, så landmænd med sårbare jorde tæt ved udsatte fjorde får mere strikse miljøkrav, mens dem der er heldige at eje robuste jorde får mere frit løb til effektiv produktion.

Det er sparsomt med informationer om, hvad de blå partier konkret har diskuteret på møderne i sidste uge. Men ifølge DF's Lise Bech er man i gang med en plan for målrettet regulering, hvor udgangspunktet er at reducere 3500 ton kvælstof frem mod 2021. Esben Lunde Larsen har varslet et lovforslag, der forventes fremsat i begyndelsen af 2018.

Ida Auken (R): Det vil være klogt af regeringen, hvis de inviterer os  ind. På trods af alle de uenigheder vi har haft om landbrugspakken. Det er i alles interesse, at der lander en bred aftale om målrettet regulering, så det ikke bliver ændret frem og tilbage efter et valg.

Esben Lunde Larsen har ingen kommentarer til ønsket fra S og R, og Venstres miljøordfører er yderst fåmælt på spørgsmålet.Pressen & Posten

21-09-2017 : Danmark i front for ny klima-alliance. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har lanceret et nyt globalt initiativ, der skal fremme FN's verdensmål og klimaaftalen fra Paris. Det skete under åbningen af FN's generalforsamling i New York. Den nye globale alliance ved navn Partners for Green Growth and the Global Goals 2030 (P4G), er et initiativ, der skal hjælpe lande med at levere på FN's udviklingsmål og klimaaftalen fra Paris. (MEALS)

21-09-2017 : Wozniacki og Eriksens energidrik. ¤I jagten på en karriere som professionel fodboldspiller udviklede Jon Andersen sin egen energidrik. Nu er han direktør i State Drinks, der har adskillige sportsprofiler og¤ erhvervsfolk i ejerkredsen. (MEALS)
 
Dansk Folkerparti tilslutter sig klubben i Folketinget med deadlines! Umådelig morsomt, da de selv var hånlige modstandere om samme princip mod Liberal Alliance. Forhandlingerne om en ny registreringsafgift er gået i stå, men dét skyldes, at DF ikke, som regeringen har gjort, har fremlagt et gennemarbejdet forslag, men blot turnerer rundt med noget om miljø & teknik? DF har utvivlsomt flertal i Folketinget for ethvert tænkeligt forslag, som er imod regeringens forslag, så hvad er deres snik-snak andet end skuespilleri. (MEALS)

Danmarks eksport af mejerivarer sætter rekord. Den danske eksport af smør, ost og andre mejerivarer har i årets første seks måneder været rekordstor, og tilmed fortsætter væksten! (MEALS)

Høsten er på rekord. Høsten har i år været den absolut¤bedste i flere årtier! Årsagen er, at landmanden siden 1990´erne har fået lov til at bruge den mængde gødning, kornet har brug for!! (MEALS)

Ikeas voksende madsalg spiller en større & større rolle i de danske afdelinger i den svenske møbelkoncern. Madsalget har været stærkt stigende i de senere år, og overskuddet på salg af mad er øget klart i takt med det øgede salg. Det er fortrinsvis nemme tilberedningsretter, man har som udvalg, men de smager godt, og prisen er yderst rimelig. Dét tiltrækker øjensynligt mange kunder... (MEALS)

De danske medlemmer af Europa-Parlamentet havner langt nede på listen over politikere med indflydelse i EU. Analyseinstituttet VoteWatch anfører ligefrem, at de danske medlemmer af Europa-Parlamentet havner så langt nede på listen, at de nærmest må betegnes som værende uden indflydelse blandt EU's folkevalgte. Samlet set ligger de danske parlamentarikere under gennemsnittet, når det kommer til magt og indflydelse. Ku´de ikke gøre det lidt bedre? (MEALS)
 
 
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?