Danske svineproducenter har kendt til fytasefoder i mange år, iflg. Berlingske Tidende i over ti år, men dette foder har ikke vakt særlig gehør hos landmændene i Danmark.
Den danske virksomhed Novo-zymes sendte allerede i 1991 enzymet fytase på markedet. Fytase er et enzym der hydrolyserer fytinsyre til inositol og fosforsyre. Fytase findes i korn og kornprodukter. I menneskets fordøjelseskanal.er der antagelig fytaseaktiviteter.

Novozymes har oplyst, at enzymet fytase gør grisene i stand til at optage fosfatet i stedet for at forurene miljøet, man har oplyst, at fytase nedsætter gyllens fosfatindhold med gennemsnitligt 30 procent. Der er dog nogen uenighed i om denne procent. Men der er enighed om, at fytasefoder reducerer fosfatindholdet i gyllen.

Der kan være en anden årsag til, at danske svineavlere er tilbageholdende med at anvende foderet, og det er, at man får en anden type kødkvalitet end ellers. Danske svineavleres enorme succes er i høj grad den kendte spisekvalitet, og derfor er der tilbageholdenhed overfor at eksperimentere.

Hvis danske svineavlere, i forhold til erhvervets værdi, kun har gylleproblemet at slås med, så må man i en hvis forstand sige, at de er heldigt stillet.
Det betyder ikke, at gylleproblemet skal negligeres, løsningen skal tværtimod forstærkes.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?