Fødevareministeriet
Når man snakker om frugt og grønt og sundhed bør flavonoider fra citrusfrugter og æbler have større opmærksomhed.
Hvorfor er de det? Fødevaredirektoratet deltager i en række projekter på nationalt og internationalt niveau, der til sammen prøver at finde svaret.

Et højt indtag af frugt og grønt mindsker risikoen for hjertekarsygdomme og visse former for kræft. Man mener, at det kan være en stofgruppe, der kaldes flavonoider, i frugt og grønt, der har de sundhedsfremmende effekter.

Forskningen på Institut for Fødevaresikkerhed og Ernæring (ISFE), Fødevaredirektoratet har vist, at en række flavonoider optages bedre end dem, man hidtil har fokuseret på, og disse stoffer bør derfor have større opmærksomhed.

Når man måler, hvilke flavonoider folk udskiller i urin, så har forskningen på ISFE vist, at flavonoiderne muligvis er en ny, god markør for hvor meget frugt og grønt, man har spist.

Det er dog ikke alle flavonoider, der optages lige godt i kroppen.

Fx tyder undersøgelserne på, at flavonoiderne fra citrus frugt og fra æbler spiller en større rolle end fx flavonoidet quercetin i bl.a. løg, te, kål og vin, som man hidtil har interesseret sig meget for.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?