Den velstandsstigning Danmark har oplevet i de seneste 100 år skyldes hovedsagelig, at daværende politikere ønskede og formåede at få landbruget til at udvikle sig i takt med tidens muligheder.

Denne kontinuerlige udvikling, som blev gennemført uden afgifter men i stedet ved håndhævelse af gældende love og regler, gjorde dansk landbrug til samfundets kraftigste lokomotiv.

Der blev skabt varemærker med¤verdensberømt ry, som medførte velstandsstigninger til hele befolkningen i et omfang kun et fåtal af lande i hele verden - om nogen overhovedet - kunne måle sig med.

Men efter at de tankemæssigt forunderlige økologiske og miljømæssige ideer, som bygger på såkaldte forsigtighedsprincipper, har fået fodfæste, spiller landbruget en mindre og mindre rolle for samfundet.

Men økoerne og miljøfolkene kan ikke, selv om de har haft over tyve år til det, skaffe bare rimelig dokumentaion for deres iderers sundhedsmæssige fortrin.¤¤

En af de seneste versioner om forsigtighedsprincippet går på, at himlens blå farve kan være farlig, hvorfor man anbefaler at begrænse eller helt undlade at opholde sig ude.

Påstanden lyder absurd, men problemet kan være, at en sådan påstand bare kræver 90 mandater i Folketinget for, som med så mange andre påstande, at blive til en ny afgift.

 

Politisk er landbruget næsten gledet ud af politikernes interesse. Ganske vist hører man periferisk, at Venstre pipper lidt, men reden - Folketingets taburetter - er så lun...

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?