Mange forbinder tysk vin med Liebfraumilch og Piesporter Michelsberg og kommer desværre ikke videre rundt i dette lands vine. 
Tyskland er det syvende største vinproducerende land i verden og rummer faktisk en mangfoldighed af både gode, interessante og fornemme vine. Tyskland er opdelt i 13 Weinbaugebiete (vindistrikter), og de største er Rheinpfalz og Rheinhessen, som dækker ca. det halve af vinarealet, medens Mosel-Saar-Ruwer og Baden dækker ca. 30%. De områder som man regner for de ypperligste i Tyskland er Rhiengau og Franken, men de er lilleputter i sammenligning.

Vindyrkning i Tyskland er på grund af sin nordlige beliggenhed umådelig besværlig. Det er næsten som at sammenligne med humlebien, der rent videnskabeligt ikke skulle kunne lette fra jorden ved egen kraft, men gør det alligevel, fordi ingen har fortalt den om det umulige ved det. Paradoksalt er den tyske vins udbredelse og anerkendelse over hele jorden stor og paradoksalt er også det faktum, at til trods for den ringe mængde sol, som druerne har mulighed for at opsnappe i deres væksttid, så er tyske vine umådelig holdbare. Det skyldes det store syreindhold i vinen.

Det tyske køkken har siden anden verdenskrig undergået en stor forvandling til den mere lette form for gastronomi og ligger i dag på et højt stade. De tyske kokke har forstået at udnytte de mange og varierende smagsstoffer, der findes i de syrerige og aromatiske tyske vine.

Et besøg på en af de mange højt estimerede tyske restauranter, hvoraf en betydelig del har en, to eller tre stjerner, vil altid være en gastronomisk oplevelse.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?