Selv om tidligere fødevareminister Ritt Bjerregaard forleden gjorde sit yderste for at nedgøre fødevareminister Mariann Fischer Boels indsats for bedre dyretransport, så formåede hun ikke i løbet af de næsten to timer samrådet i Folketinget i onsdags varede at komme med nogen form for saglig substans i sine angreb. Det eneste hun reelt diskede op med var, at ministeren havde siddet med hænderne i skødet...

Men hendes angreb var en boomerang af kaliber, for i den 9 årige periode, hvor Socialdemokraterne havde regeringsmagten, havde netop hun særdeles indflydelsesrige poster som Kommissær i EU og senere som fødevareminister, men hun "sad 9 år i træk og sagde ikke et kvæk" om de forkastelige dyretransporter, som foregik uden for hendes komissærdør i Europa og senere uden for hendes ministerdør i Danmark. Også Kristen Touborg (SF), som er med i fronten mod fødevareministeren, havde i rigt mål også chancen, men han benyttede den heller ikke.

Man skulle tro, at sådanne inaktive personer på området ville gå lidt stille med dørene; men i stedet fører de sig stærkt forurettede frem.

Man kan indvende, at fødevareminister Mariann Fischer Boel tvetydigt har fået sagt, at der vil ske stramninger i de nationale regler inden udgangen af 2002. Lovgivningen om stramningerne forudsætter naturligvis, at undersøgelses- og høringsarbejdet, som er kompliceret, bliver gjort grundigt, og dette vigtige arbejde er også i gang. Helt fint ville det være, hvis den senere fremkomne danske lovtekst kunne blive så "genial", at den kunne blive en løftestang for hele EU!

Med hendes "dato" in mente bør hun nøje påse, at forarbejdet skrider fremad helt uden unødvendige forsinkelser.

Fødevareministeren har for nylig udtalt: "Jeg er skuffet over, at vi ikke har større opbakning i EU, men jeg fornemmer, at der er ved at brede sig en erkendelse blandt mine kolleger, om at det er nødvendigt at gøre noget ved de lange transporter. Det bliver en lang kamp, men den er ikke udsigtsløs".

Vi tror hun bevidst underspiller sine muligheder, for ifølge vore informationer tyder flere ting på, at hun på et overskueligt tidspunkt hiver et trumfstik hjem i EU om dyretransporter.

Vi får se...

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?