Skolefrugtordninger er ikke kun kendt i Danmark. I mange lande er man begyndt at satse på lignende ordninger. 
Ordningerne i de forskellige lande er organiseret på forskellig vis, men med det fælles mål at give børn lyst til at spise mere frugt og grønt igennem et dagligt tilbud i skolen. I flere lande prioriterer man frugt til børn som et vigtigt indsatsområde bl.a. ved at give offentlig tilskud til skolefrugtordninger.

I Danmark har 215 skoler nu indført en skolefrugtordning. Det betyder, at ca. 60.000 børn nu har mulighed for at få et dagligt stykke frugt eller grønt, mens de er i skole.

Skolefrugtprojektet har fået støtte fra Direktoratet for FødevareErhverv til markedsføring af ordningen. En række af de største supermarkedskæder i Europa og USA tager aktivt del i at fremme forbruget af frugt og grønt. Det gør de bl.a. gennem opbakning til de nationale kampagner for frugt og grønt. Englands største supermarkedskæde Tesco, der med 729 butikker står for ca. 20% af fødevaresalget på det engelske marked, arbejder meget målrettet på at øge salget af frugt og grønt. Strategien går på gennem en langsigtet og storstilet kampagne at formidle budskabet "5 A Day" og samtidig fremme kvaliteten og øge udbuddet af nye produkter, der kan friste forbrugerne.

I Tesco annoncerer man gennem skiltning og foldere i butikkerne, men dét, der har vakt størst opmærksomhed hos forbrugerne, er frugt/grøntemballager med påtrykt information om, hvor mange "portioner", de forskellige emballager indeholder.

Ifølge Hamesh Renton fra Tesco viser kundeundersøgelser, at forbrugerne gerne vil have denne information, og hele 88% finder information om "5 A Day" relevant.

Også firmafrugt har vakt stor interesse og fornylig fremlagde projektchef Morten Strunge Meyer, Kræftens Bekæmpelse på et møde, hvordan man i praksis kan friste danskerne til at spise mere frugt og grønt fremfor slik i arbejdstiden.

Målinger vedrørende danskernes samlede forbrug af frugt & grønt viser, at 1940 havde det hidtil største forbrug, og hvis man sætter dette år til level 100, så er de efterfølgende største år: 1945/96, 1950/ 95, 1960/94 men 2000/104.

Meals har i en række artikler gjort rede for sine synspunkter om det rekordstore forbrug af frugt og grønt, og disse artikler kan læses i vort artikelarkiv.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?