Randers Amtavis 
Det er sundhedsskadeligt, og heller ikke ufarligt at ryge. Det ved rygerne godt, og man kan da også på pakkerne læse advarsler om følgevirkningerne ved rygning.

Men nu skal advarslen gøres markant større, så i løbet af næste måned begynder Skandinavisk Tobakskompagni at gøre advarselsteksterne på pakkerne noget større, således at de kommer til at fylde 30 procent af forsiden og 40 procent af bagsiden.

Det er ikke noget virksomheden selv har fundet på. Men det har Europa Kommissionen derimod. Folketinget har siden omsat direktivet til lov, og den betyder, at alle danske cigaretter senest fra 30. september i år skal være påtrykt de større advarsler om, hvordan helbredet er i fare, når man er ryger.

Men de mere synlige advarsler er ikke eneste ændring. Fordi når loven træder i kraft forsvinder ord som mild, light, ultra light og extra ultra light også fra pakkerne. Det betyder, at en lang række mærker skifter navn. Når politikerne valgte at ændre på det, var forklaringen, at ingen cigaretter er sunde. Derfor giver det et forkert indtryk, hvis der står mild eller light på pakkerne.

Men der sker også reduktioner i tjære- og nikotinindhold, idet en almindelig rød Prince vil reducere tjæreindholdet fra 12 til de maksimale 10 mg, mens indholdet af nikotin bliver sat ned fra 1,1 til 0,9 mg.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?