Tjæreborg Champignon A/S leverer friske champignoner til danske supermarkedskæder, men efterhånden er prioriteten lagt på produktionen af dybfrosne champignoner, som en af de få virksomheder i Europa.

Disse leveres til mange af de danske cateringfirmaer, storkøkkenindustrier samt til detailmarkedet. Desuden har Tjæreborg Champignon A/S opnået betydelige markedsandele på det europæiske marked.

Efter en to cifret million investering i sommeren 2002 er Tjæreborg Champignon A/S kommet op i branchens førerklasse.

Virksomheden har et fuldstændigt integreret produktions forløb. Fra fremstilling af egen muld til dyrkning af champignon og efterfølgende forarbejdning og pakning af disse (fra jord til bord), er i sig selv helt unikt.

Produktionstiden efter udvidelsen er kun 20 minutter, og kapaciteten er 5 tons i timen. Produktionstiden er den tid det tager fra svampen er høstet til den ligger pakket og klar til afhentning på færdigvare lageret.

Ikke kun de produktionsmæssige forhold har fået et gevaldigt løft men produktkvaliteten er også blevet højere. Alene det faktum at produktionstiden kun er 20 minutter gør, at det er et friskt produkt, der ligger i fryseren. Der betyder meget mere smag i den færdige ret.

Endvidere er det lykkes Tjæreborg Champignon A/S at designe et så sterilt miljø, at det faktisk er muligt at leverer en ikke blancheret vare med en bakteriologi, der er mindre end på de blancherede. Når svampene blancheres tager de desuden en smule farve men bliver også mere vandholdige. Vi leverer det, kunden ønsker, men giver gerne råd og vejledning om, hvilken kvalitet der vil passe bedst til det færdige produkt.

Det skal dog pointeres at frosne champignon ikke kan erstatte de friske i f. eks en salat. De skal tilberedes fra frossen tilstand i varme retter.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?