Leder fra Øko-net nr. 55: 
For præcis 10 år siden, i december 1993, udkom det første nummer af Nyhedsbladet Øko-net blandt andet med en indkaldelse til det stiftende møde for Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis. Den 23. januar 1994 samledes 170 personer fra hele landet og stiftede så foreningen. De ti forgangne år har været begivenhedsrige, uforudsigelige, og debatten er nået vidt omkring - dog har hovedvisionen for debatten altid været et økologisk Danmark i en bæredygtig verden. Dette er også maleren og gøgleren Leif Sylvesters vision, og derfor har han produceret en plakat med visionen om Danmark som verdens første økologiske land, og som man gratis kan hente på hans Galleri Python - hvis man altså lover at købe økologisk!

(Galleri Python, Borgergade 91, 1300 Kbh. K - se åbningstider mv. på www.python.dk hvor plakaten også kan downloades).

Øko-net byder med dette 55. nummer af nyhedsbladet velkommen til 10 års fødselsdagsreception, årsmøde og jubilæumsfest. Vi ser frem til et brag af en weekend, med gamle og nye deltagere, hvor mange visionære og vigtige projekter og problemstillinger er til debat.

Et punkt kunne være at diskutere, hvordan får vi en reel folkelig debat om Danmarks nationale strategi for bæredygtig udvikling, som regeringen præsenterede i forbindelse med Verdenstopmødet for bæredygtig udvikling i 2002, når der ikke sættes midler af til at understøtte et sådant folkeoplysningsprojekt. For uden en eller anden form for offentlig støtte kommer man ikke langt. I øjeblikket er bæredygtighedsdebatten og den økologiske folkeoplysning hårdt presset af nedskæringerne på miljøområdet (bl.a. lukningen af Den Grønne Fond), og i skrivende stund er det uklart, hvordan fjernelsen af portostøtten i foråret 2004 rammer de grønne tidsskrifter.

Der bør, i et land som Danmark – folkeoplysningens fædreland, være råd til at prioritere en mere dybdegående bæredygtighedsdebat. En debat, der er demokratisk sund, fremadskuende og samfundsengagerende – for god folkeoplysning er mødet mellem synspunkter i en levende debat mellem eksperter og almindelige borgere.

Øko-net er klar til de næste 10 år i folkeoplysningens tjenste!

MEALS redaktion benytter lejligheden til at ønske Øko-net tillykke med jubilæet med ønske om, at mange vil støtte bladet - også økonomisk - fremover

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?