ARLAS OMDØMME STÅR FOR SKUD. Arla er nu den næstmest synlige virksomhed i Danmark. Det viser en ny undersøgelse, som følger den internationale metode Reputation Quotient. Den høje grad af synlighed er dog primært båret af negative vibrationer. "Arla går fra at have en lav, men positiv synlighed i 2003 til at have en høj og markant negativ synlighed i 2004", oplyser professor Majken Schultz fra Handelshøjskolen i København. (Børsen)

TULIP KØBER FABRIK I TYSKLAND. Tulip Food Company overtager den 1. marts aktiviteterne i Oldenburger Fleischwarenfabrik i Tyskland. Købet af fabrikken giver Tulip mulighed for blandt andet at udvide sit sortiment af traditionelle tyske kødprodukter. (Ritzau). 

DANISCO FORAN MIA-OPKØB I FRANKRIG. Danisco vil købe den franske kemiproducent Rhodias aktiviteter inden for produktionen af additiver. Handlen vil løbe op i mellem 1,9 og 2,3 mia. kr. Det skriver den franske avis Le Figaro - Danisco afviser under henvisning til børsreglerne at kommentere sagen. (Meals).

TYSK DISCOUNT EN REN PENGEMASKINE. Den tyske Lidl-gruppe, som er på vej ind i Danmark havde i 2002 et nettooverskud på 28,8 mia. euro. Ud over Danmark satser kæden også på at åbne butikker i Norge, Ungarn, Slovakiet, de baltiske lande, Rumænien, Bulgarien og i Schweiz. (Berlingske)

SMÅ BUTIKKER FRYGTER NY LUKKELOV. De Samvirkende Købmænd (DSK) ønsker ikke en mere liberal lukkelov. De frygter, at det vil føre til mangel på medarbejdere og butiksdød inden for deres organisation. (Berlingske)

KØBMÆND UNDER PRES. SuperBest og Prima skal fusionere. Det mener Marcus Choleva fra købmændenes finansielle bagland, KFI. Hvis Prima-købmændene ikke makker ret, er Choleva klar til at sætte økonomiske tommelskruer på Prima. (Børsen)

LEDIGE I JOB PÅ SLAGTERI I HORSENS. Danske kontanthjælpsmodtagere og en enkelt flygtning - alle fra Skanderborg Kommune - har fået arbejde på Danish Crown slagteriet i Horsens. Slagteriet henvendte sig selv til kommunen og spurgte efter arbejdskraft. Efter oplæring er tre blevet ansat på slagteriet med løntilskud. (Meals)

HVAD BLEV DER AF DEN FRIE KONKURRENCE? Thomas Pedersen fra Ebeltoft er utilfreds med, at han skal køre 120 km for at købe mælk, som ikke produceres af Arla. Han mener at Arlas tilskud til distribuering af mælken er en bevidst handling for at udelukke fri konkurrence, og han undrer sig derfor over, at Monopoltilsynet ikke griber ind. (Amtsavisen).

FORLADER TOPPOST I MINISTERIUM FOR AT BLIVE MEDARBEJDER. Departementschef Poul Ottosen fra Fødevareministeriet tiltræder den 1. maj som statskonsulent ved den danske ambassade i Berlin. (Børsen)

LANDBRUGET SKAL SÆTTE POLITIKERNE I SKAK. Svaret på landbrugets krise findes i branchen selv. Klynk hjælper ikke nogen steder. En måde at tackle tingene på kan være at brancheorganisationerne selv sætter standarder for faget og dermed komme politikerne i forkøbet. (Børsen).

BOVSKUD MOD FØDEVAREPOLITIK. Ikke kun landbruget undrer sig over den danske fødevarepolitik - også fiskerne klør sig uforstående i håret. Fiskernes formand, Thorkild Frøby: "Debatten har et niveau, der tyder på, at nogle politikere er mere interesseret i profilering end i sagernes reelle indhold". (Jyllandsposten) 

FREMMEDE SVIN (avisens leder). Sandheden om grisens liv er mere nuanceret, end det har været fremstillet i medierne den senere tid. Men landmænd, der søger at komme til orde, er oppe mod stærke kræfter. Dansk Folkeparti går i denne sag som i andre sager efter stemmer og ikke efter substansen i sagerne. Landmændene tvinges efterhånden til at droppe svinene eller flytte produktionen udenlands. (Frederiksborg Amtsavis)

FØDEVAREKRIG KOSTER JOB. Landmændene og de store fødevarevirksomheder planlægger i højere grad at flytte produktionen til udlandet. Det skyldes det hjemlige politiske klima, som efterhånden er blevet temmelig usikkert for erhvervet. Landbrugsraadets præsident, Peter Gæmelke, og bestyrelsesformand i Danish Crown, Niels Mikkelsen, er enige: Den hjemlige fødevarepolitik koster arbejdspladser. (Jyllandsposten)

FØDEVARERNES SLAGMARK. Dansk fødevarepolitik er domineret af et flertal uden om regeringen. Et flertal som gang på gang spænder ben for erhvervets ønsker og interesser. I EU ryster de på hovedet af den danske politik, som ofte isolerer Danmark fra de andre EU-lande. Landbruget klandrer regeringen for at have givet op i sådan en grad, at regeringspartierne ikke engang markerer deres egne holdninger på landbrugs- og fødevareområdet. Oppositionen beskylder regeringen for kammerateri med landbruget, og regeringen mener, at oppositionen er populistisk. (Jyllandsposten)

KOGALSKAB I SAUDI-ARABIEN. Myndighederne i Saudi-Arabien har konstateret landets første tilfælde af Creutzfeld-Jakobs sygdom, der er den menneskelige udgave af kogalskab. (Berlingske)

ANSATTE HOS TULIP FRYGTER TAB AF JOB.Medarbejdere hos Tulip frygter, at det vil koste job, at virksomheden har købt en forædlingsfabrik i Tyskland. Derfor har de sendt et åbent brev til ledelsen, hvori de forlanger mere information. Adm. direktør Torben Schou ønsker ikke at kommentere brevet. (Randers)

MEJERI OVERVEJER AT UDVIDE. Hirtshals Mejeri overvejer at udvide med mere plads til lager. - Det går ikke helt dårligt, siger mejerichef Palle Jellesmark om de mange nye kunder, der tikker ind. (Nord)

MEJERI FÅR LETTERE ADGANG TIL MÆLK. Ændringen i vedtægterne fra Arla, der forkorter bindingsperioder for økologiske mælkeproducenter, vækker tilfredshed hos den lille økologiske konkurrent, Naturmælk. - Det er godt for os, for vi mangler lidt mælk for øjeblikket, siger mejerichef Leif Friis Jørgensen. (Jydv)

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?