Pølser med følelse og med knæk har været en stor succes i København og over hele landet siden 1920’erne, men nu bliver bybilledet suppleret med en ny og spændende type vogne.

Det er CupCo, navnet på et nyt to-go koncept, hvor fast food er lig med fresh food tilberedt af friske råvarer serveret i en 'cup' fra en kopformet vogn, som nu skal ud flere steder i byen side om side med pølsevognene.

Kvalitet og rene råvarer bærer CupCo-konceptet, som henvender sig til de mange, der ellers ikke lader sig spise af med den velkendte fast food genre, som typisk domineres af "De 3 Fy'ere" fedt, salt og sukker.

Indtil udgangen af februar kan man i weekenderne teste verdens første CupCo-vogn ved skøjtebanen foran Frederiksberg Have. Netop nu serveres mange slags fyldige supper suppleret med kaffedrikke brygget på friskkværnede bønner fra Estate Coffee og varm chokolade af 70% mørk Valrhona.

Når suppesæsonen slutter, står menuen på fyldige salater og grove grøntsager samt helt nye is-kombinationer. Alt tilberedt af kyndige kokke, som formår at kombinere smag og fødevarernes funktionalitet til en højere nydelse. 

CupCo er startet af Eva Tranberg, der i mange år har arbejdet med madkoncepter og markedsføring for flere af landets toneangivende kokke. Frustrationen over at der i årevis har været talt og skrevet om bekæmpelse af ringe kostvaner, uden at nogen reelt har reageret med appetitvækkere i det voksende segment "mad på vejen", pirrede til sidst hendes entreprenør gen så meget, at hun selv gik i gang for egen regning. "Jeg var og er så mæt af at høre om fedt, salt, sukker, nye naturlignende aroma-stoffer, light og easy osv., samtidig med at de rene råvarer og den gode smag ignoreres alt for ofte. Den holdning ved jeg, at jeg ikke er ene om, men der er endnu ikke gjort nok. Jeg må personligt efterhånden have konsumeret flere bananplantager, når jeg præsenteret overfor de traditionelle to-go-spiser på vejen, uanset om de så hedder "minus-fedt" eller "mega-fed", altid ender med at foretrække en banan til mig. Convenience-produkter og fast food er bare ikke specielt inspirerende herhjemme. Smagsoplevelsen er også ofte kedelig, og indpakningen som regel decideret upraktisk", fortæller Eva Tranberg, som så selv satte sig for at skabe bedre alternativer.

Tro, håb og stædighed tilsat mange, mange arbejdstimer og investering af egen lomme skulle der til, før den første CupCo-vogn kunne rulle ud. "Til gengæld har jeg i den korte tid CupCo-konceptet har været offentligt i praksis allerede nu fået så positiv respons fra nær og fjern inklusiv henvendelser fra udlandet, at jeg er helt overbevist om, at jeg har ramt rigtigt", slutter dynamiske Eva Tranberg.

CupCo-vognene vil blive drevet af selvstændige, ligesom pølsevogne på kommunale stadepladser. Vognen købes eller lejes af CupCo, som også tilbyder garage, vedligeholdelse og daglig produktforsyning. Vognene kan på tilsvarende vilkår opstilles på privatejede arealer ved fx p-pladser, idræts- og udstillingsanlæg, supermarkeder, bus- og togstationer osv.

CupCo's mobile barer kan desuden lejes til arrangementer i nogle timer eller månedsvis. Helt oplagt er selvfølgelig sommerens mange festivaler, byfester, sportsstævner etc. Produkter og betjening følger med, hvis man ikke selv vil arrangere bemandingen.

Vil De vide mere om CupCo, for eksempel om at blive "vognstyrer" så kontakt Eva Tranberg telefon 40 57 60 20 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?