FORÆDLEDE FØDEVARER SKAL PÅ HYLDERNE I ØSTEUROPA. 

Dansk fødevareindustri går for første gang direkte efter de store detailhandelskæder for at komme ind på markedet for convenience food i Polen, Ungarn, Tjekkiet og Litauen. Konsulenterne Mette Gammicchia og Kristine Ahrensbach, International Afdeling i Landbrugsraadet, er i gang med at tilrettelægge et større fremstød direkte mod detailhandelen - og dermed uden om grossisterne. Det er nu muligt, fordi landene optages i EU og hidtil gældende kvoter og toldbarrierer dermed forsvinder. (Børsen)

OPSVINGET GÅR UDEN OM FØDEVARE­INDUSTRIEN. 

Danske fødevarevirksomheder mærker hårdere konkurrence i takt med, at de formelle handelsbarrierer formindskes, og forbrugerne får mod på produkter og retter fra hele verden, viser den seneste konjunkturanalyse fra FødevareIndustrien. (Børsen)

REKTOR PÅ KVL: FØDEVAREINDUSTRIEN SAKKER BAGUD.

 Rektor Per Holten-Andersen ser med bekymring på fremtiden for dansk fødevareindustri, som han frygter kan blive overhalet af de nye EU-lande. Han er bange for, at industrien er for lavteknologisk, og at adgangsbarriererne dermed er overkommelige for konkurrenterne. - Så risikerer vi at blive fejet af banen af billigere østeuropæisk konkurrence, påpeger han og undrer sig over, at industrien ikke forsker mere, da han mener, den besidder de finansielle muskler, der skal til. (Børsen)

FØDEVAREMINISTEREN SER FARESIGNALER. 

Fødevareminister Mariann Fischer Boel ser gerne fødevareindustrien bruge flere kræfter på at forædle de primære landbrugsprodukter. Professor Klaus Grunert, MAPP Centret, opfordrer virksomhederne til at forske i bioteknologi, der ganske vist tager længere tid og er dyrere, men det er her, mulighederne gemmer sig. (Børsen)

INDUSTRIEN RYSTER PÅ HOVEDET AD KRITIK.

 Formanden for Danske Slagterier, Bent Claudi Lassen, opfordrer rektor Per Holten-Andersen til at komme ud af sit elfenbenskontor og besøge virksomhederne og tale med forskerne. - Dansk fødevareindustri og ikke mindst kødsektoren er kendt i hele verden for at bruge flere penge på forskning end konkurrenterne, siger Claudi Lassen. Også forskningschef Charlotte Rønhof, Dansk Industri, er uenig i kritikken og peger bl.a. på den restriktive danske politik, når det gælder berigede fødevarer. (Børsen)

GRØN ENERGI KØRT UD PÅ ET SIDESPOR.

Biogas, vindmøller, solceller og solvarme venter på nye politiske signaler. Bedst ser det ud for biogassen, hvor der er indgået politisk forlig, men hvor udmøntningen lader vente på sig. (Politiken)

COOP TABER MARKEDSANDELE.

Coop Danmark og de selvstændige brugsforeninger fortsætter med at tabe markedsandele til Dansk Supermarked. Til gengæld vinder kooperationen markedsandele fra købmandssektoren via den hurtigt voksende discountkæde Fakta. (JB)

KVICKLY SMADRER COOP DANMARKS MÅL.

Mens Dansk Supermarked tjener fire procent af omsætningen, må Coop Danmark nu opgive sit mål om at tjene to kroner for hver 100 kr. (Børsen)

COOP VARM PÅ ISO-BUTIKKER.

Coop Danmark kan være mulig køber til en række af ISOs supermarkeder, men er ikke interesseret i kæden som helhed. - ISO er en af Irmas største konkurrenter, og hvis ISO ikke eksisterer, vil det lette Irmas ekspansion, siger adm.dir. H.C. Madsen, Coop Danmark. (Meals).

DISCOUNTBØLGE BLIVER STORMFLOD UDEN LUKKELOV

Discountkæderne vil vinde 5-7 mia. kr. mersalg uden en lukkelov. Forbrugerne får nem adgang til de billigere varer og vil kunne kapre op til 40-45 pct. af hele dagligvaremarkedet i 2010, siger direktør Henning Bahr, Stockmann-Gruppen. (Børsen)

OREGÅRD TÆT PÅ LUKNING.

Stig Benzon på Oregård, der huser gamle, danske dyreracer, ser sig nødsaget til at slagte dyr for at få penge til foder. (Fyns).

ORDEN I EGET HUS - OG POLITIKERNES.

Landbruget er jo tusindvis af individuelle virksomheder - ikke en topstyret koncern. Men ingen skal tvivle på vores vilje til at få ryddet op i selvskabte plager. Det er et problem, at de - heldigvis - få dårlige eksempler i mediernes skarptskårne optik bliver til generaliseringer. Der er grund til at mane til forsigtighed, og det gælder også fødevareministeren. Alt for ofte ser vi politikere hoppe med på den første og bedste overskrift i morgenaviserne eller de elektroniske medier. Lysten til at mene noget, før eftertanken har haft en chance, er stor. Alt for sjældent hører vi nu til dags politikere sige, at de ønsker en sag undersøgt til bunds, før de udtaler sig, skriver formanden for Danske Slagterier Bent Claudi Lassen i et debatindlæg. (Horsens).

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?