Projekt Basiskost: 
Seminaret afholdes fredag den 26. marts 2004, Kl. 9.15 til 15.30
Sted: Københavns Kommunes Miljøkontrol, Kalvebod Brygge 45, 1502 København.

"Modefænomen" lød det, da de første storkøkkener satte økologiske varer på indkøbssedlen for godt 15 år siden. Men udviklingen viser, at økologien er kommet for at blive - også i de store køkkener. De økologiske fødevarer passer godt ind i sunde udbud, som kunderne i stigende grad efterspørger. Økologi er forskellen, du ikke kan se. Men økologi smager bare bedre. Det mener i hvert fald den verdensberømte TV-kok Jamie Oliver.

Mange køber også økologiske produkter med tanke på miljø og husdyrvelfærd, fordi de ved, at den økologiske produktion generelt er mindre belastende for naturen og for produktionsdyrene. Økologisk landbrug kan nemlig noget, som konventionelle dyrkningsformer ikke kan levere. Økologisk landbrug lever op til en målsætning om at tage særlige hensyn til miljø, natur og husdyrvelfærd. I den økologiske produktion er kemiske sprøjtemidler og kunstgødning med få undtagelser forbudt. Det giver et rigere fugleliv på økologiske marker end på sprøjtede. Og der er ingen risiko for, at sprøjtemidler forurener grundvandet fra økologiske marker.

Regeringen ønsker fortsat, at økologi spiller en rolle, i indsatsen for at beskytte vores grundvand. Det fremgår af Pesticidhandlingsplan II og udspillet til Vandmiljøplan III. Hvis vi skal blive ved med at have rent drikkevand, er der behov for, at så stort et areal som muligt er økologisk. Og det sker jo kun, hvis de økologiske produkter kan afsættes.

På seminaret sættes fokus på økologien i offentlige og private storkøkkener. Udviklingsmulighederne vurderes, og der tegnes et billede af fremtiden for økologiske fødevarer i storkøkkener.

For program og praktiske oplysninger kontakt:

Jens Christian Elle
Projekt Basiskost 
Danmarks Fødevare- og Veterinærforskning (DFVF) 
Mørkhøj Bygade 19 
2860 Søborg 
(kontor: Sydmarken 32A - 1sal) 
Telefon: 72 34 71 52 
Fax: 72 34 70 01
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?