USA har i rigtig mange år været først med det hele.

For over fyrre år siden gik der rygter om, at man derovrefra kunne trække børn i automaterne, og madmæssigt skulle man bare tage en ernæringspille.

Om børnene er det en kendsgerning, at man kan få dem på flere og flere måder. Maden derimod har man hverken i USA eller i Danmark styr på. Det må skyldes, at kostvejlederne ikke aner deres levende råd om ellers ret lette sammenhænge mellem energi og forbrug, eller at de af kommercielle grunde i et væk sender divergerende kostråd på markedet, så befolkningen hverken ved ud eller ind.

Men noget tyder på, at befolkningen er ved at få nok af disse kloge hoveder, i hvert fald viser en undersøgelse foretaget af Ugebrevet MEALS tydeligt, hvad læserne mener:

Synes De "eksperterne" skifter holdning for ofte?

JA: 60,6%
NEJ: 39,4%

I USA er den helt store slankeåbenbaring Proteinkuren, som går ud på, at man kan fylde sig med flæsk, æg og andre proteinholdige levnedsmidler, forudsat at man i stort omfang undlader kulhydrater, som man fx finder i kartofler, brød, pasta og så selvfølgelig i sukker.

Allerede i 1971 udgav Birthe og Søren Jacobsen bogen Slankekur. Den gik kort og godt ud på "at skære kraftigt ned på kulhydraterne, få rigeligt af protein og vitaminer og skele lidt til kalorierne".

Bogen var en virkningsfuld succes og kan derfor - nærmest som et plagiat - have inspireret dr. Atkins til at opfinde Jacobsens kostråd fra 1971 en gang til.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?