Discountkæden Lidl, som er Tysklands næststørste dagligvarekæde, har i særlig grad rettet søgelyset mod etablering i det nordsjællandske område.

Lidl ønsker først og fremmest at placere sine butikker i udkanten af byen, men kommunerne har indtil videre været ret modvillige til at ændre lokalplanerne for at Lidl kunne få lov til at drive deres butik. Ifølge Erhvervsavisen Nord har Lidl kun opnået en form for imødekommenhed i Frederikssund og Frederiksværk, og i disse byer har Lidl købt eller skaffet sig forkøbsret til en byggegrund. I begge byer foregår dog stadig forhandling om tilladelse til at drive detailbutik.

Lidl prioriterer at placere sine butikker i udkanten af byerne men tæt på store indfaldsveje og beboelsesområder. Lidl ønskes store butikker på mellem 1500 og 2000 m². Det forlyder, at ISO-butikker kan komme til salg, og Lidl har vist stor interesse for disse butikker i Hellerup, Charlottenlund og Lyngby.

Lidl har virkelig lave priser og kan dermed blive en virkelig effektiv konkurrent for danske discountbutikker - også for dem som herhjemme er kendt som rigtige lavprisbutikker.

I Malmø har svenskerne mødt Lidl butikkerne med kritik for bl.a. dårlige arbejdsforhold og ringe mærkning af varerne. Til det første er der at sige, at arbejdsindstillingen er typisk tysk - altså, der skal bestilles noget.

På trods af indvendinger kører svenskerne den ene stopfyldte indkøbsvogn ud af Lidl-butikken efter den anden.

Vi kender det også herhjemme:

forbrugeren siger et, men køber noget andet...

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?