Den helt enestående gave som skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller har skænket Danmark er naturligvis på helt sædvanlig vis blevet sablet ned i en grad, som kun danskerne kan præstere.

Løbende har kritikken lydt fra overborgmester Jens Kramer Mikkelsen, politikere på Christiansborg, arkitekter, Akademirådet og mange flere. Selv operaens arkitekt Henning Larsen har meget vanskeligt ved andet end at beklage sig over, hvor hårdt og slidsomt det har været for ham og hans personale at overkomme det arbejde, han selv har påtaget sig.

Tak er kun et fattigt ord

Tak til hr. Møller har der ikke været meget af, i hvert fald ikke sammenlignet med kritikken. Fra flere sider har det i stedet været fremme: "Nåh, gave og gave - man skal jo ikke glemme, at staten skal punge ud med ca. 150 millioner kroner om året til drift og vedligeholdelse o.l.". Men ikke et ord om, at staten også vil opnå indtægter i bredeste forstand netop på grund af Operaen. Operaen vil trække tusindvis af besøgende til landet om året, og det vil afstedkomme mange indtægter for hoteller, restauranter, taxakørsel, butikslivet etc.

Det kunne være rart, hvis fx Danmarks Turistråd og Horesta ville udtrykke sin glæde over Operaen. 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?