Royal Greenland

Rejer & Hellefisk, kogebogen fra Royal Greenland, med forord af Hans Kgl. Højhed Prins Henrik, til tops i kogebøgernes 'Oscar'-konkurrence med en ærespris.

Helt undtagelsesvist har en kogebog med en kommerciel afsender som Royal Greenland opnået topplacering ved den netop afholdte Gourmand World Cookbook Award i Stockholm. Mere end 320 bøger fra 29 lande deltog i finalen, hvor Royal Greenlands bog løb med en andenplads i kategorien "Best Fish Cookbooks". I alt havde organisationen Gourmand World Cookbook Awards modtaget ca. 5.000 bøger fra 67 lande. Bøgerne er opdelt i 32 kategorier.

Dommerpanelet udtalte blandt andet om Rejer & Hellefisk: "En enestående bog, en af verdens¤to bedste fiskekogebøger dette år". Marketingchef Lisbeth Laursen fra Royal Greenland glæder sig over anerkendelsen og siger: "En god bog, mener jeg, er karakteriseret ved 'forfatterens' personlighed, og så er det bogens stil, der gør forskellen og kendetegner en vinder."

Hun tilføjer: "Da vi tilrettelagde bogen, fik vi foruden de mange opskrifter også kommunikeret den unikke sjæl, der kendetegner Grønland, og dermed de unikke produkter, som opskrifterne med rejer og hellefisk er baseret på - opskrifter, som er udarbejdet af unge kokke fra den gode mads hovedland, Frankrig. Denne kombination af de ægte, rene råvarer fra dybet omkring Grønland og international nytænkning fra unge, franske kokke har også gjort bogen til det særlige, der har ført den til tops ved 'Oscar-uddelingen'."

Rejer & Hellefisk-kogebogen fra Royal Greenland
Rejer & Hellefisk-kogebogen
fra Royal Greenland

Bogen - med fotos taget af Poul Ib Henriksen - er også udgivet på fransk ("Crevettes & Flétan") i 30.000 eksemplarer og distribueret til restauranter mm. I Danmark er bogen også blevet en salgssucces som en del af Royal Greenlands store kampagner i 2004. Lisbeth Laursen lover nye og meget markante kampagner i 2005 - hvor bog-succesen da også har givet blod på tanden til at arbejde endnu mere med opskriftsbøger, da en sådan proces ifølge Lisbeth Laursen også er en vigtig del af den kreative proces med at udvikle nye, innovative produkter og anvendelsesmuligheder.

 

Mere information om Gourmand World Cookbook Awards på www.cookbookfair.com

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?