Kend din mælk

Fra i dag kan forbrugerne købe økologisk egnsmælk fra Arla. Over 150 økologiske gårde leverer den økologiske mælk fra henholdsvis Himmerland og Sønderjylland.

Forbrugerne møder fra i dag forskellige typer økologisk mælk fra Arla, alt efter hvor de bor i Danmark. Nord- og midtjyderne får økologisk mælk fra det frodige Himmerland, mens sønderjyder, fynboer og sjællændere får økologisk mælk fra køer, der græsser på Sønderjyllands sandede sletter og grønne bakker. Det er Arla's økologiske Harmonie-mælk, der fremover leveres med et regionalt udgangspunkt.

Harmonie Egnsmælk
Harmonie Egnsmælk

"Med de nye mælketyper imødekommer vi danskernes ønske om at kende mere til mælkens lokale oprindelse, som vi kender det fra andre fødevarer som f.eks. vin og æg", siger kategorichef Karsten Jeppesen fra Arla.

Økologisk egnsmælk fra Arla er første skridt på vejen mod endnu flere lokalt baserede mejeriprodukter. De nye varianter skal være med til at stabilisere salget af økologisk mælk, der på et par år er faldet fra 29 til 25 procent i markedsandel, blandt andet på grund af billig tysk mælk.

"Ved at gøre vores økologiske sortiment mere lokalt håber vi at kunne genskabe noget af interessen for den ægte danske, økologiske mælk", siger Karsten Jeppesen og stiller forbrugerne i udsigt, at der senere kommer flere regionale økologiske mælkeprodukter og fx. smør og fløde fra områder, der er særligt velegnet til den type produkter.

 

I første omgang er det 35 økologiske gårde fra Himmerland og 120 fra Sønderjylland, der leverer mælken. Alle gårdene er omfattet af Arlas kvalitetsprogram "Arlagården".

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?