Danskernes spisevaner har i de senere år undergået store forandringer.

Vi bliver ofte spurgt om portionering a la carte og til selskab, og derfor har vi udarbejdet retningslinier, som vi mener svarer til gængs anvendelse.

 

KØD a la carte selskab
Helstegt med ben 240g 200g
Helstegt uden ben 200g 160g
Steg med ben 240g 200g
Steg uden ben 220g 160g
Steg med fedt 220g 180g
T-bone steak 300g ¤
Porterhause steak 300g ¤
Côte de boeuf 300g ¤
Hakket kød 180g 150g
Farskød 130g 130g
Indmad 140g ¤
Gryderetter med ben 190g 200g
Gryderetter uden ben 160g 200g
GRØNT a la carte selskab
Spisekartofler 120g 100g
Pyntekartofler 45g 30g
Enkelt grøntsag 140g 115g
Flere grøntsager 160g 130g
Ris 50g 40g
Melspiser, som tilbehør 40g ¤
Melspiser, selvst. ret 60g ¤
Ris + melspiser i suppe 10g 10g
SAUCER a la carte selskab
A part 1,0 dl 1,5 dl
sammenkogte 1,4 dl 1,8 dl
kolde 1,0 dl 1,0 dl
FISK a la carte selskab
Hel med ben 400g 340g
Styk med ben 250g 200g
Styk uden ben 200g 180g
Soufflé 180g 150g
SUPPER - GEMÜSE a la carte selskab
Consommé i terrin 220g 190g
Consommé i kop 220g 190g
Kold consommé i terrin 220g 190g
Kold consommé i kop 220g 190g
Velouté/creme /puré
-terrin
220g 180g
Velouté/creme/puré
-kop
220g 180g

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?