Når det drejer sig om maden til firmaets personale, så er den typisk lavet i enten kantine- eller i personalerestaurant-regi. I sidstnævnte tilfælde anvendes betegnelsen restaurant udtrykkeligt, vel sagtens for at tilkendegive at man her tilbyder et højere niveau.

Man bliver som regel træt af at spise mad udefra. Dette uanset om det er mad fra en kantine eller fra en personalerestaurant. Subjektivt bedømt mener vi, at kantinen klarer sig udmærket godt af de to muligheder, og den har ikke hævet sig til at være restaurant.

Bedømt på dette kriterie kan personale­restauranter generelt ikke score mange madstjerner.

Klarlæg opgaven komplet

Når en virksomhed ønsker at gå over til at få leveret maden fra en personalerestaurant, så sker der alt for ofte den store fejl, at man ikke fra starten har fået defineret opgaven godt nok over for madleverandøren, og derfor kommer der hurtigt, ikke mindst påvirket af kantinens kunder, ønsker om så det ene og så det andet, og disse ting, som hurtigt kan løbe i vejret, er der ikke taget højde for i kontrakten.

Man har forhastet taget imod et for godt tilbud, som naturligvis ikke holder hen ad vejen, for ønsker man ekstra, skal man naturligvis også betale derfor.

Er De udkørt klokken tre?

God, varieret og nærende mad gør, at man går fra spisepausen med fornyet energi og får kræfter nok til hele arbejdstiden.

Den dygtige kantineleder vil sjældent drømme om at udlicitere kantinen. Den mest almindelige grund der angives herfor er, at kantinen taber muligheden for improvisation og tilberedning på grund af specielle hensyn.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?