Slagtesvin gav topplacering
Anders og Christina Bidstrup Lassen, Gudhjem blev gazellevindere 2006 inden for svineproduktion Øst for Storebælt med en vækst i omsætningen på 528 pct. MEALS

Rekord med luksus fra Lammefjorden 
Det er en god forretning for Jens Børgesen, Hørve, at producere grøntsager ved Lammefjorden. Det har givet ham en vækst i omsætningen på 980 pct. og han blev i går kåret som gazellevinder 2006 inden for planteproduktion, skriver Børsen.

Restauranter skal bøde for gammelt kød
Alle kunder hos Thulin Kød Engros vil blive kontaktet af fødevaremyndighederne. Og har spisestederne serveret gammelt kød for deres gæster, får det konsekvenser. Det lover vicedirektør Henrik G. Jensen fra Fødevarestyrelsen, der i dag skal aflevere en redegørelse til forbrugerminister Lars Barfoed. Styrelsen skal forklare, hvorfor kontrollen med Thulin Kød Engros svigtede. Myndighederne var nemlig blevet gjort opmærksom på, at udløbsdatoen for længst var overskredet på firmaets kød, skriver Landbrugsrådet.

Brød med larver og skimmelsvamp 
Larver, skimmelsvamp, mug, skidt og ulækre toiletter uden sæbe og servietter. Velbekomme. Det er ikke lutter lagkage, når man kigger ind i bagbutikkerne i en del af de danske bagerforretninger, afslører BTs forbrugertjek. Af de lidt over 1300 bagere herhjemme, kan 25 pct. eller en fjerdedel ikke glæde deres kunder med en glad smiley, skriver BT.

Minister lover, at der er penge nok til kødkontrol
Forbrugerminister Lars Barfoed er klar til at komme med en ekstra pose penge, hvis det viser sig, at der ikke er penge nok til at håndtere beredskabet omkring fugleinfluenzaen samtidig med de øvrige opgaver i fødevarekontrollen, skriver Landbrugsrådet.

Klonede smågrise
Et forskerhold fra Danmarks Jordbrugsforskning ved Viborg konstaterede ved en skanning, at en so i forsøgsstalden er blevet drægtig med et kuld klonede fostre, som forskerne har sat ind. Landbrugsrådet.

Rekordforsøg
De første tre dage af Irmas forsøg på at sætte ny verdensrekord i salg af økologiske varer, viser en stigning i salget på 140 pct. i forhold til den tilsvarende uge sidste år. Andelen af økologiske fødevarer i Irma var i samme uge sidste år på 13,5 pct. Efter de tre første dage er andelen vokset til 32,5 pct. Ritzau.

Erhvervsliv i kamp for miljøet
En bred kreds af toneangivende danske virksomheder har stiftet et nyt forum, Rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling, som vil sætte fokus på bæredygtighed både til gavn for samfundet, miljøet og dansk erhvervslivs konkurrencekraft på globalt niveau. Bl.a. Arla Foods og Danisco er med i rådet. Landbrugsrådet.

Stigning i dansk eksport til Latinamerika 
I takt med den økonomiske fremgang i Latinamerika steg samhandlen med Danmark i 2005. - Chile er interessant for dansk eksport. Blikket bør rettes mod landbrugs- og fødevaresektorerne, som er i hastig vækst, og som kan afhjælpe sæsonudsving i danske virksomheders afsætningscyklus, siger eksportrådgiver Laura Thorborg på den danske ambassade i Chile, skriver Jyllands-Posten.

Ingen panik over gift i grøntsager
Selv om der findes flere og flere rester af sprøjtgifte i frugt og grøntsager, er der ikke tale om mængder, der truer forbrugernes sundhed, fastholdt miljøminister Connie Hedegaard og forbrugerminister Lars Barfoed, da de i går i Folketingets fødevareudvalg skulle redegøre for, hvordan mængden af pesticider i fødevarer kan bringes ned. Ifølge Connie Hedegaard er mængden af sprøjterester i danske fødevarer stadig under niveauet i andre lande, og det samlede pesticidforbrug er dalende. En øget rådgivningsindsats over for gartnerier og frugtavlere vil skubbe yderligere til den udvikling, sagde hun. Landbrugsrådet.

Fogh nødt til at aflyse Indientur
Muhammedkrisen har sat en stopper for et stort anlagt erhvervsfremstød i Indien 2. - 7. april. Statsministeren skulle have stået i spidsen for en erhvervsdelegation med 27 firmaer, men fremstødet er udskudt på ubestemt tid pga. frygt for nye protester over Muhammed-tegningerne. Det sker bl.a. efter ønske fra Indiens regering. - Det er klogt at udskyde rejsen, hvis den kunne føre til fornyet uro om Muhammed-tegningerne. Det har vi ikke brug for, nu skal diplomatiet arbejde, siger præsident i Landbrugsraadet, Peter Gæmelke. Landbrugsrådet.

Forbrugerne har selv ansvaret for sund mad
Den nytiltrådte boss for Danske Slagterier, Christina Hvid, mener, at forbrugerne i høj grad selv har ansvaret for sundhed og gode kostvaner. Og hun mener, at slagterierne allerede i dag gør meget for at udvikle fedtfattige produkter.

Kontrol viser problem med snavs på slagteriet
For to år siden lovede Danish Crown bod og bedring, da fødevarekontrollen viste store problemer med rengøringen på slagteriet i Skive. Nu er den gal igen. - Det er utilstedeligt, hvis vi stadig ikke lever op til vores målsætninger, siger kommunikationsdirektør Anne Villemoes, Danish Crown, efter at Fødevareregion Nord har konstateret nye problemer med rengøringen. Kondensvand drypper fra loftet ned på de slagtede dyr, vogne med slagteriaffald står natten over, og medarbejderne tropper op i beskidt arbejdstøj, lyder nogle af skudsmålene i tilsynsrapporterne. Anne Villemoes understreger dog, at der på intet tidspunkt har været tale om forhold, som har truet fødevaresikkerheden. Landbrugsrådet.

Spirer til mere vækst hos kartoffelavler
En omsætning på over 6 mio. kr. placerer planteavler Sten Jacobsen, Ikast, som en af de større landbrugs-gazeller i årets opgørelse. Med en vækst i omsætningen på 247 pct. og et bruttoudbytte i 2004 på 6,2 mio. kr. er han gazellevinder 2006 for planteproduktion i Midtjylland. BØRSEN, .

Kostbar krig om discountmarked 
Den intense kamp om det danske dagligvaremarked er for alvor åbnet på discountfronten. Det norskejede Rema 1000 fordobler nu sin ekspansion i Danmark og vil åbne mindst 20-25 nye butikker om året. Samtidig har det tyskkontrollerede Lidl ifølge Børsens oplysninger anmodet om et milliardlån for at finansiere en fortsættelse af det fremstød, der begyndte for et halvt år siden i Danmark. Børsen.

¤

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?