Dansk landbrug skal flytte sig 
Miljøminister Connie Hedegaard erkender nu, at mange naturområder er så forurenede, at det bliver nødvendigt at flytte en del danske landbrug til industrilignende zoner. Dermed varsler hun et afgørende brud med den danske tradition med at have husdyr og jord klos op ad stuehuset. Vi må være indstillet på at betale kompensation. Men man skal dog alligevel ikke flytte alle landbrug til industriområdet, for det vil koste en bondegård, siger Connie Hedegaard. Dansk Landbrugs formand, Peter Gæmelke er enig og tilføjer, at de fremtidige produktioner skal ligge i områder, hvor de ikke generer naboer eller natur. Hvor det ikke kan lade sig gøre, kan et landbrug ikke fortsætte. Han mener dog,¤ at landmændene som har etableret sig i god tro skal købes ud mod fuld erstatning. MEALS.

Skovens dag trak 30.000 gæster 
Med høj sol og lysegrønne blade var der optimale forhold for de ca. 30.000 mennesker, der tog imod invitationen om at drage ud i de danske skove på "Skovens Dag". Det var 12. gang, at Skov- og Naturstyrelsen og Dansk Skovforening i fælleskab inviterede til en lang række arrangementer i de danske skove, skriver Landbrugsrådet.

Russisk olie åbner for dansk erhvervsliv 
En russisk handelsdelegation, ledet af transportminister Igor Levitin, er meget interesseret i dansk højteknologi - ikke mindst inden for landbrugssektoren. Ritzau.

Kød ikke boykottet 
Dansk Supermarkeds boykot af kødprodukter fra Skare Meat Packers i Vejen for påstået fusk med datomærkningerne har reelt været fup, oplyser DR Syd. Kød fra Skare har nemlig ikke på noget tidspunkt været ude af kølediskene i flere af Dansk Supermarkeds butikker under den såkaldte boykot, som virksomheden tirsdag i sidste uge indledte af Skares produkter, skriver Landbrugsrådet.

Slagterierne vil få lærlingemangel 
Med en stor hvervekampagne havde Danish Crown regnet med at lokke unge ind i slagtefaget. Man havde forventet at 400-500 havde søgt, men antallet blev skuffende kun 200, og det gør det sandsynligvis svært at besætte de 50. MEALS.

Offentligt-privat samarbejde godt for fødevareindustrien
Der ligger et stort og overset potentiale for at skabe større vækst og innovation i både den private og den offentlige sektor. Potentialet kan bedst udnyttes, hvis det offentlige og det private i langt højere grad end i dag samarbejder om løsningen af velfærdssamfundets opgaver, siger Claus Søgaard-Richter, vicedirektør i Landbrugsraadet.


Fødevarefirmaer i Østjylland vokser 
Store fødevarekoncerner som mejerigiganten Arla Foods fungerer som rugekasse for kvalificeret arbejdskraft til de mindre og mellemstore fødevarevirksomheder i Århus-regionen. Det viser en ny undersøgelse, skriver Børsen.

Danmarkshistoriens største medicin-bøde 
En svinefarmer er netop blevet idømt en rekordstor bøde for ulovlig import og brug af antibiotika og hormoner. Han skal bøde 213.000 kr. for tre års ulovligheder. Forsvarer finder straffen alt for høj og direkte forkert. Landbrugsrådet.

Skoleelever fuppede med falsk øko-mad 
Tusinder af forældre og børn tages ved næsen i Københavns Kommunes storstilede projekt med økologisk mad. Ved nærmere eftersyn er fristelserne i skoleboderne nemlig ikke økologiske. BT.

Bedre miljø i Limfjorden
Miljøet i Limfjorden er blevet bedre de seneste to årtier. Men der er lang vej endnu, før det tilbagevendende iltsvind forsvinder. Tilførslen af næringsstoffer som kvælstof og fosfor skal begrænses endnu mere, viser en analyse fra Danmarks Miljøundersøgelser. I perioden fra 1985-2003 faldt tilførslen af fosfor med 69 pct., mens tilførslen af kvælstof faldt med ca. 20 pct. Ritzau.

Fastfood meget populært på nettet
Netbutikkerne, som sælger fastfood, er i hastig vækst, viser den nye top 10 liste over danskernes e-handel fra engodsag.dk. Urban.

De danske spritfabrikker skifter navn
De Danske Spritfabrikker skifter navn til V&S Distillers - men på bl.a. Gammel Dansk-flaskerne vil det traditionsrige navn fortsat fremgå side om side med prædikatet "Leverandør til Det Kongelige Danske Hof". Ritzau.

Katastrofal mangel på anlægsgartnere
Danske anlægsgartnere mangler i katastrofal grad faguddannet arbejdskraft. Problemet er så alvorligt, at firmaerne nu begynder at stjæle medarbejdere fra hinanden. Børsen.

Privatforbruget accelererer I marts:
Nye tal for den danske detailomsætning viser en fremgang på 0,9 pct. i detailhandlen fra februar til marts måned, korrigeret for sæsonudsving. I forhold til marts sidste år steg detailsalget med 5,0 pct. Salget af fødevarer og andre dagligvarer steg 0,7 pct. fra februar til marts. Andre forbrugsvarer steg med 1,0 pct. Børsen.

Kødskandalen ligger uden for politisk rækkevidde 
Det er ikke hverken regeringen eller forbrugerministeren, der er de onde i den kedelige sag. Problemet ligger hos de pengegriske bagmænd i fødevarebranchen, der til hver en tid sætter deres egen profit højere end borgernes fødevaresikkerhed, skriver Michael Aastrup Jensen, borgmester i Randers og medlem af Folketinget (V), i et debatindlæg.

Hverdagsindkøbet sætter standarden 
Det er hverdagens indkøb, vi skal påvirke, hvis den generelle fødevarekvalitet skal hæves, skriver Camilla Hersom, formand for Forbrugerrådet, i en kommentar som reaktion på indlæg i Politiken af forstander på Mad og Designskolen Iben Fritsche.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?