Medicon Valley Academy

Alene i Øresundsregionen er over 350.000 personer overvægtige og både offentlige og private kasser poster enorme beløb i forskning, som sigter på, at vi kan behandle os ud af epidemien med medikamenter, skriver Medicon Valley Academy (netværksorganisation for Life Sciencevirksomheder, universiteter og hospitaler) i en invitation til et journalist seminar med tema fedme og overvægt.

Får de ret...

- Hvorfor bliver vi overhovedet fede, og kan vi nøjes med medicin til dessert? Den vinkel uddyber Bjørn Richelsen, formand for Ernæringsrådet.

- Skal vi virkelig bare spise mindre og motionere mere. Herom vil Philip J. Larsen, Rheoscience, forklare hvordan medicinalindustrien ser på fedmeepidemien, og hvad der forskes i lige nu.

The trillion $ disease

Sidste og fjerde seminar i rækken af journalist-seminarer hos Medicon Valley Academy sætter fokus på fedmeepidemien, som WHO for længst har slået alarm over. Medicinalindustrien kalder fedme for the trillion dollar disease og der forskes mere end nogensinde i behandling af overvægt. Men hvorfor bliver vi overhovedet fede? Og kan vi nøjes med medicin til dessert?

Fedmeforskningen begyndte for alvor med opdagelsen af stoffet leptin i 1994. Dengang var man overbevist om, at der var tale om et anti-fedme-hormon, - men skuffelsen var næsten ikke til at bære - leptin virkede ikke som håbet og havde kun en meget begrænset slankende effekt. På trods af den store skuffelse var der nu pludselig et væld af nye spørgsmål at tage fat på for alle de nyslåede fedmeforskere. Fedme og dens årsager viste sig langt mere kompliceret end først antaget og diskussionen er i høj grad igang, i medierne især, den dag i dag.

Allerede i 1970 blev de første danske kostråd formuleret af Statens Husholdningsråd, nu Forbrugerstyrelsen, og de seneste kostråd fra Motions- og Ernæringsrådet lyder på frugt, grønt og motion. Formand for Motions- og Ernæringsrådet Bjørn Richelsen giver indledningsvis en introduktion til årsagerne til fedme og behandlingen heraf.

Hos Rheoscience forskes der i behandlingen af overvægt og der er penge i det. Rheoscience er på forkant med udviklingen og har allerede identificeret mere end 20 kandidat gener til morgendagens anti-fedme præparater. Philip J. Larsen, CEO hos Rheoscience fortæller om den allernyeste forskning i anti-fedme medicin og de forskellige indsatsområder for drug-discovery i fedmeforskning i Danmark.

Det plejer at holde vægten

... Gad vide om det bliver dagen, hvor MEALS kan skrotte sine mange artikler siden 1983 med det enkle budskab om, kun at indtage det antal kalorier man forbrænder. Det plejer ellers at holde vægten.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?