EU når ikke mål for biobrændstof
Det er ikke blot Danmark, som efter EUs mening gør for lidt for at udbrede brugen af biobrændstoffer til transportsektoren. Også i mange andre EU-lande udvikler markedet sig for langsomt i forhold til EUs mål om en 2 pct. dækning i 2005 og 5,75 pct. i 2010, skriver El & Energi.

Diskoteksgæst blev diskrimineret
En mandlig diskoteksgæst har fået 200 kroner tilbage efter en tur i byen. Han blev forskelsbehandlet, da diskoteket krævede 260 kroner i entre for mænd, mens kvinder slap med 60 kroner. Afgørelsen kommer fra Ligestillingsnævnet, og betyder at diskotekerne ikke længere må køre med èt prisniveau for mænd og et andet for kvinder, heller ikke selv om det sker for at sørge for, at der bliver en ligelig fordeling af mænd og kvinder. I HORESTA Natteliv, som er en sammenslutning af diskoteker, barer og andre steder som har natbevillinger, lægger formand Erik Brasling ikke skjul på at han er skuffet over afgørelsen, men derudover tror han ikke, den får de store konsekvenser.

Cafeer lukker hurtigt igen
Ti procent flere end normalt falder fra, inden de åbner en restaurant eller café, fordi de nu skal på kursus i alt, hvad det indebærer at drive fødevarevirksomhed. Det vurderer direktøren i et af landets 15 Erhvervscentre for Etablering, Vækst og Uddannelse, Michael Lange. Kurset er et led i forberedelsen til næringsprøven, som ikke-faglærte skal bestå for at kunne blive registreret i næringsbasen. Den seneste undersøgelse fra hovedstadsområdet viser, at hver fjerde, der åbner et spisested, lukker det igen, inden det første år er gået, og hver femte skifter ejer inden for det første år. Direktør i HORESTA, Lone Njor Hulth, siger: Mange forventer, at de skal gå og hygge om gæsterne. Men der sker ofte det, at man ikke har fået lavet en ordentlig analyse af konkurrencesituationen, og så går man ned med sine investerede sparepenge.

Hårdere straffe for kødfusk
Ejerne af virksomheder, der svindler med mærkningen og sælger gammelt kød, skal straffes hårdere. Straffen for at sælge sundhedsskadelige fødevarer skal fremover ikke være under 40.000 kroner, og det skal ikke koste under 20.000 kroner at sælge varer, der er uegnede til menneskeføde.
Det fremgår af det lovforslag, som forbrugerminister Lars Barfod, nu har sendt i høring. I dag ligger bødeniveauet mellem 5.000 og 10.000 kroner.Samtidig skærper Fødevarestyrelsen kontrollen med problemvirksomheder, der fra den 1. juli kan sættes under skærpet kontrol for egen regning. Ritzau.

Første danske klonede gris
Danmarks første klonede pattegrise er bragt til verden hos Danmarks Jordbrugsforskning i Foulum. Grisene er skabt ved hjælp af forskellige kloningsteknikker, skriver Landbrugsrådet. JP.

Dine grøntsager mister kraften
En ny udenlandsk undersøgelse dokumenterer, at frugt og grønt ikke er lige så sundt som for godt 50 år siden, skriver Landbrugsrådet.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?