De danske kvægbønder kan juble hele vejen hen i banken over en rekordindtjening. Mange forsøger ganske vist at give udtryk for meget stor overraskelse over det fine resultat for 2005 - nærmest en fordobling - som fx Hans Thomsen, direktør i Kødbranchens Fællesråd og Peder Philipp, formand for Dansk Kvæg. Det virker lidt mærkeligt, at det gode resultat kan komme bag på så at sige hele branchen al den stund, at Ugebrevet MEALS i adskillige måneder har haft gunstige indmeldinger om høje oksekødspriser. Vi forventer tilmed, at 2006 også bliver godt for danske kvægbønder.

Det er ikke mindst omlægningen af EUs landbrugs­støtte, som sikrer kvægbønder rekord­indtjening. Mange mente, at det ville gå helt galt, når reformen trådte i kraft. Men i virkeligheden skete der bare det, at udbuddet faldt lidt, hvorefter markedspriserne steg, forklarer økonom Arne Lauridsen, Dansk Landbrug.

Øko-avlerne jubler også

Fuld kraft fremad. Danskerne køber økologi som aldrig før. Det har for første gang ført til mangel på økologiske produkter som havregryn samt svine- og oksekød. Fx kan Friland A/S, som ejes af Danish Crown, og som er den største økologiske kødproducent i Europa, notere, at salget i løbet af de første fem måneder i år allerede ligger 35 pct. over sidste års salg. Det er den største stigning, vi nogensinde har oplevet, siger Karsten Dejbjerg, adm. direktør i Friland A/S til Politiken.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?