I ugebrev nr. 18 kunne vi berette om de tårnhøje afregningspriser for danske kvægavlere, og nu kan vi med Landbrugsrådet som kilde fortsætte succeshistorien om, at der er udsigt til stor dansk kornhøst på 7,7 milliarder kroner. De danske landmænd kan altså se frem til en høst, der er op mod 1 mia. kr. mere værd end den, der kom i hus sidste år. Målt i mængder vil høsten være noget i retning af 200.000 ton større end sidste år og lande i nærheden af ni mio. ton.


På landmandssprog siger adm. direktør Palle Jakobsen, Agronom A/S, at der er tale om en pæn høst men på ingen måde prangende. Både chefkonsulent Carl Åge Pedersen, Dansk Landbrugs Rådgivningscenter i Skejby og adm. direktør Asbjørn Børsting, Dansk Landbrugs Grovvareselskab mener, at man skal slå koldt vand i blodet, da det er for tidligt at udtale sig konkret om resultatet af årets kornhøst.


- Landbrugseksporten er på vej mod alletiders rekord. Det til trods for forbigående tilbageslag for mejeriprodukter i Mellemøsten og for fjerkræ på grund af fugleinfluenza. Sådan er vilkårene, og det kan mange virksomhedsejere bekræfte,for at være in business.


Danske virksomheder forventer endog yderligere stigende eksport. Men den succes kan blive talt ihjel ved ustandselig politisk at omtale et luksusproblem som mangel på¤ arbejdskraft, når kendsgerningen er, at landet har mange tusinde ledige arbejdsduelige personer. En sund sjæl i et sundt legeme er ikke mindst at være med i sjakket.


Inden de gode udsigter fuser ud, bør politikerne på Christiansborg¤afse lidt tid af deres 4 måneders sommerferie til at aftale og iværksætte en effektiv handlingsplan om vores store-reserve- arbejdsstyrke.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?