Mælkeritidende

For andet år i træk indbyder Meyers Madhus til Mælkesymposium, hvor 15 danske mejerier samt andre producenter sponsorerer mælk fra køer, får, geder, heste og kameler til publikum. Der vil være prøver fra forskellige kvægracer, biodynamisk mælk, homogeniseret og uhomogeniseret mælk, mælk med veldefineret geografisk oprindelse m.v.

Det er kokken Claus Meyer, der er initiativtager til arrangementet. Meyers Madhus har i samarbejde med Institut for Fødevarevidenskab på KVL og med teknisk assistance fra Mejeriforeningen tilrettelagt den offentlige mælkesmagning. Forinden er de samme mælkeprøver blevet bedømt af et professionelt panel af mejerister, trænede mælkesmagere fra KVL, kokke og vinspecialister. Resultaterne fra denne smagning afsløres i løbet af aftenen.

Aftenen byder også på foredrag om mælkens molekylære sammensætning, om råmælksost samt smagsprøver herpå og introduktion til sensorisk bedømmelse af mælk.

- Arrangementet finder sted på Landbohøjskolen den 23. august fra 17,30 til 22,00. På www.meyersmadhus.dk kan interesserede tilmelde sig. 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?