De meget omtalte virksomheder Tannis Food og Thulin Kød Engros havde let spil med at sælge¤ gammelt kød til fx restauranter over hele landet, for Fødevarestyrelsens kontrol med virksomhederne var ikke effektiv nok. Det fastslår en rapport fra Fødevarekontroludvalget, der har kulegravet den offentlige kontrol med virksomhederne, efter at trafikken med det gamle kød var blevet afsløret af DR-programmet Kontant. Undersøgelsen er blevet til ifølge en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti.¤ Forbrugerminister Lars Barfoed (K) har sat sit ministerium til at sørge for, at der bliver fulgt op på Fødevarekontroludvalgets bemærkninger. Han gør opmærksom på, at der allerede er strammet op på de fleste af de kritiserede punkter, skriver Ritzau.

Fødevaresikkerheden skal naturligvis være så optimal som mulig. Danmark har derfor en af de og muligvis den mest effektive fødevarekontrol i hele verden. Dette er ikke en nyhed, for sådan har det været i mange årtier, og dét har klart været en meget betydningsfuld årsag til danske fødevarers succes over hele verden. 

Man skal fra politisk hold passe lidt på med kritikken og fx ikke generalisere på en facon, som gør¤ dansk fødevarekontrol til syvenderangs-kontrol. Det er naturligvis trist, hvis firmaer manipulerer eller det der er værre med fødevarer, men den slags overtrædelser vil ingen myndighed - uanset branche - kunne garantere sig fri af.

Importen af kød, fjerkræ og æg er steget eksplosivt de sidste 10 år, og i mange af disse varer er der - i forhold til de dansk-producerede - mange bakterier. Vi er som bekendt medlem af EU, et valg vi selv har truffet, og derfor er det ikke helt så enkelt at træffe et importforbud.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?