Mmm..

Mange turister må skele til prisniveauet i et land, når de planlægger ferie. Det er sjældent, at fx VisitDenmark berører dette emne, i hvert fald sjældnere end omtale af rige turister som ankommer med luksus skibe til Langeliniekajen.

Forklaringen kan muligvis være, at man kvier sig ved at skrive om, at vi ligefrem flotter os med at flå turisterne med de højeste priser på dagligvare- og udespisning. Dette sammenholdt med, at vi naturligvis ikke kan love solsikkerhed gør, at Danmark almindeligvis ikke får førstevalg som feriemål.

Det er hulens dyrt at være turist i Danmark. Priserne er ca. 24 pct. højere herhjemme. Det viser den årlige redegørelse fra Konkurrencestyrelsen, der sammenligner forbrugerpriserne i ni EU-lande. Selv når vores afgifter og moms trækkes fra, så betaler man i gennemsnit 13 pct. højere priser.

Forbrugerrådet efterlyser en mentalitetsændring i mange brancher. Hos hotel- og restaurationsbranchen afviser man, at der er ringe konkurrence. "Direktør for Horesta, Lone Njor Hulth, påpeger, at andre analyser viser, at prisen på danske hotelovernatninger ikke ligger markant over priserne i nabolandene".

Staten har for kort tid siden bevilget 120 millioner kr. for at gøre Danmark mere kendt i udlandet. Det ville være belejligt, hvis Danmark ikke samtidig fremstod som et ualmindeligt dyrt land. 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?