Turismen vokser fortsat i Varde

Turister lægger stadig flere penge i Varde-området, og alle former for turisme mærker væksten i området. Antallet af registrerede overnatninger i hoteller og feriecentre i Varde Kommune de første fire måneder af 2007 er vokset med 15 procent sammenlignet med samme periode sidste år, og på campingpladserne er tallet vokset med ti procent. I alt har der været 10.437 flere overnatninger i Varde Kommune fra januar til april. På landsplan har der været en vækst på seks procent de første fire måneder af 2007. Også turisternes forbrug stiger. Den seneste opgørelse for turismeøkonomien 2005 fra VisitDenmark viser desuden, at døgnforbruget per overnatning i det tidligere Ribe Amt steg med ti procent til 386 kroner i 2005 sammenlignet med 2004.

 

Amerikanere advares mod at besøge Danmark

Ifølge det amerikanske udenrigsministeriums hjemmeside www.travel.state.gov bør amerikanere udvise forsigtighed og være opmærksomme på deres sikkerhed, når de rejser i Danmark. "Danmark har stort set holdt sig fri af terrorhændelser, men ligesom i resten af Europa er der en forhøjet risiko for islamistisk terrorisme", står der på hjemmesiden. Amerikanerne bliver også advaret om, at der er risiko for demonstrationer i København og andre danske byer. Hverken Muhammed-sagen eller Ungdomshuset nævnes i den amerikanske rejsevejledning. Siden nævner heller ikke det faktum, at Danmark netop er blevet kåret som det tredjefredeligste land af tidsskriftet The Economist. Amerikanske turister stod for cirka 300.000 overnatninger i København i 2006, oplyser Wonderful Copenhagen.

 


Broforslag vækker både begejstring og skepsis

Forslaget om en bro hen over havneløbet til Operahuset får en god modtagelse fra Wonderful Copenhagen. De ser det som en god ide for turismen i Danmark, at de tilrejsende let kan komme derover fra midtbyen. De mener dog samtidigt, at færgerne skal blive, da de giver turisterne en mere eksotisk oplevelse. Dansk Sejlunion ser dog anderledes på det, da det bliver sværere for sejlere at komme frem og tilbage gennem havneløbet. Problemet er, at klapbroerne skal være døgnbemandede for at kunne lukke sejlerne ind og ud, hvilket bestyrelsesmedlem i Dansk sejlunion, Ole Rasmussen, ikke kan forestille sig, at Københavns Kommune vil betale for.

 

FULD FART PÅ VINDMØLLERNE - ELLER HALV KRAFT?

Socialdemokraterne, SF og de Radikale præsenterede for nylig deres udspil til VK-regeringen omkring energipolitik. Det er et udspil, der på flere punkter ligger langt fra den energipolitiske plan energiminister Flemming Hansen (K) og finansminister Thor Pedersen (V) i fem måneder har forsøgt at få oppositionen til at gå med på. De tre oppositionspartier vil have, at Danmark hvert andet år skal bygge mindst en ny havmøllepark, så vi i år 2025 henter halvdelen af den el, vi forbruger, fra vindkraftværkerne. Desuden ønsker de, at Danmarks energiforbrug skal falde støt og roligt med en procent om året. Politiken.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?