meals.dk nyheder hver dag

(11.1.2008) Torben Poulsen, formand for Danske Svineproducenter, varsler boykot af Danish Crown, hvis noteringen ikke stiger. Kravet lyder på en krones stigning om måneden frem til april. I øjeblikket taber svinebønderne omkring 300 kroner pr. svin, de sender på slagteriet.

For at få balance i regnskabet kræves en notering på cirka 12 kroner. I dag er noteringen cirka 8 kroner. Kommunikationsdirektør i Danish Crown, Anne Villemoes, vil indkalde de utilfredse svineproducenter til et møde og få en fornuftig dialog. Hun understreger, at man er underlagt markedsøkonomien. Ticans adm. direktør, Ove Thejls, mener ikke at svinebønderne kan boykotte sig til en højere pris, da verdensmarkedspriserne på svinekød er lave.

Situationen minder en hel del om mælkebøndernes for et par måneder siden, hvor et stort antal meldte sig ud af Arla. I dag er de fleste dog tilbage hos Arla i erkendelse af, at det er markedssituationen, der betinger afregningsprisen

Svineavlerne har i mange perioder tjent gode penge, men har måske i disse perioder glemt at spare op for at kunne modstå perioder med mindre gode priser.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?