Foodexpo 2008 i Messecenter Herning

(4.3.2008) 27-årige Dragan Sljivic fra Silkeborg er Danmarks bedste fiskemand. Det blev resultatet af mandagens DM-finale i Messecenter Herning, hvor fem deltagere fra hele landet konkurrerede om titlen i Fisk og Skaldyr. I et tæt opløb med Kenny Nielsen fra Århus og Line Andersen fra Køge kom førstepladsen i hus under Skandinaviens største fagmesse for branchen, Foodexpo 2008.

Dragan Sljivic vandt Danmarksmesterskabet for et velassorteret fiskebord med delikatesser som østers, laks, havkat, torsk og rødfisk. Dertil havde han kreeret flere spændende fiskeretter, der imponerede dommerne - heriblandt en hummercreme med saltstænger samt sort pasta med kammusling og gedeost.

- Opgaven bestod af flere forskellige elementer. Først skulle vi bedømme de fisk, vi havde til rådighed under konkurrencen, og herefter skulle de fileteres. Siden gik opgaven ud på at lave en række færdiglavede retter og et samlet fiskebord til præsentation, fortæller den stolte DM-vinder.

Siden 2006 har Dragan Sljivic været indehaver af forretningen Byens Fisk og Vildt i Silkeborg. Oprindeligt er han uddannet kok, og tidligere har han sammen med en makker vundet DM for kokkeelever. Inden han overtog fiskeforretningen i Silkeborg, var han køkkenchef på Hotel Strandgaarden på Læsø.

Med DM-titlen sikrede den dygtige fiskemand fra Silkeborg sig samtidig en billet til det Nordiske Mesterskab den 13. september i Göteborg. Her skal han dyste mod de bedste inden for branchen, og målet er allerede sat: - Jeg stiller naturligvis op for at vinde, ligesom jeg gjorde ved DM, siger Dragan Sljivic uden den mindste tøven.

En anden dansker har også kvalificeret sig til NM. Det er Kenny Nielsen fra Clausens Fiskeforretning i Århus, der blev nummer to i konkurrencen.¤

- Danmarksmesterskabet blev arrangeret af Danmarks Fiskehandlere. 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?