Kokkefaget kan komme under pres
(14.3.2008) Hjemmelavet er på langt de fleste spiserestauranter mere og mere ved at være et overstået kapitel. I kantiner, institutioner,¤diner transportable og andre storkøkkener har der længe¤været serveret næsten uden brug af hjemmelavet.
Denne udvikling har fødevareindustriens folk forlængst registreret og indrettet sig på, ved at fremstille hel- og halvfabrikata i en kvalitet, som selv forbrugerens mormor er begejstret for.
Fødevareindustrien har taget en kæmpebid af udespisningens madlavning og mere vil komme til.
Industriens indtog i madlavningens mekkaer vil nok betyde, at kokkenfaget, selvom billedet¤muligvis er lidt skræmmende, mere og mere kommer på dåse.
Udespisning er i vækst, og derfor er det ubetinget nødvendigt, da nutidens publikum forlanger kvalitet til rimelige priser, at fødevareindustrien hele tiden satser på at udvikle gode hjemmelavede produkter, så mormor kan blive endnu mere tilfreds.