ØKO-eksport er ikke udpræget i sigte

(15.5.2008) Efter en årrække med tilbagegang i antallet af økologiske landbrug, viser nye tal, at udviklingen er vendt til fremgang i det økologiske areal i Danmark. 

Danmark oplevede for 10 år siden en meget stor stigning i landmænd, der ønskede at overgå til økologisk produktion, men allerede få år efter begyndte antallet at falde. Denne tendens er vendt, viser en undersøgelse fra Fødevareministeriet.

Antallet af økologiske landbrug steg i 2007, og ved udgangen af året var der 2.835 økologiske landbrug, hvilket er 41 flere end året før. Samtidig er det økologiske produktionsareal steget til ca. 150.000 ha, hvilket er en forøgelse på ca. 4,2 procent.

Det økologiske produktionsareal udgjorde i 2007 ca. 5,6 % af det samlede landbrugsareal i Danmark. Andelen var ca. 5,3 % året før.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen står i dag i spidsen for et økologisk eksportfremstød i Stockholm. Sammen med Landbrugsrådet afholdes "Taste a Bite of Organic Denmark", i dag og i morgen. Med sig har de 10 danske fødevarevirksomheder, der gerne vil sælge mere økologi til svenske fødevareimportører.

Begrundelsen, for at det svenske marked skulle være interessant for de danske økologiske producenter, er, at de svenske forbrugere i dag ikke køber økologiske varer i samme grad som de danske forbrugere, samt at den svenske regering har ambitioner om, at 25 procent af svenskernes fødevareforbrug i den offentlige sektor skal være økologisk.

- Det er muligt, at der er et potentiale for danske økologiske varer på det svenske marked, men hidtil har de danske økologiske producenter haft meget svært ved udpræget at kunne skabe forsyningssikkerhed for forbrugerne herhjemme, og derfor lyder det som en noget overspændt optimisme at kunne forsyne det svenske marked med danske økologiske varer.Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?