Vil vækkeuret snart begynde at ringe tidligere?

Hvordan kan politikere og organisationer bidrage med,¤at vi i vores moderne tilværelse får råd til endnu flere velfærdsgoder i fremtiden?

Mange mennesker hævder, at de bliver mere og mere stressede og, at det går ud over deres livskvalitet og truer deres helbred.

Det kan¤naturligvis lyde som et paradoks, at arbejdstilværelsen i Danmark - med lange ferier, kort arbejdstid, flextid, fridage når børnene er syge, stort og varierende udbud af fritidsmuligheder, gode lønninger, skattestop, gode boliger, sommerhus, ernæringsrigtig kost, ægteskab hvor man er to om hjem og børn, bil/er, utallige hjælpemidler til husholdning og husgerning, god sygepleje, tidlig efterløns- og pensionisttilværelse med golf og bridge o.m.a. - skulle afstedkomme, at flere og flere går ned med stress.

Men kan samfundet med den nuværende arbejdstid overhovedet holde til at gøre endnu mere for borgerne eller er det i stedet nødvendigt at se på, om det endda¤er i stand til at honorere, hvad der bliver leveret i dag.¤.

Kræver vi mere, skal arbejdstiden sandsynligvis øges. Hidtil har vi herhjemme taget konkurrence udefra med knusende ro - ligefrem sorgløshed. "Når de andre er billigere, skal vi være bedre", siges det. Bedre til hvad? Er det bedre til at holde fri inkluderet mere og bedre velfærd?

Alligevel fornemmer man, at mange politikeres stemme ryster en smule, for det er vist ved at gå op for dem, at produkter - også på vores kerneområder - sagtens kan fremstilles i samme gode kvalitet og billigere ude i den vide verden.

- Så måske nærmer tiden sig, hvor vækkeuret må ringe endnu tidligere om morgenen, fordi der er meget arbejde, man skal nå inden fyraften.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?