inmsystems a/s

Klima og miljø er mange ting. Det fremgår med al ønskelig tydelighed af den netop overståede klimakonference i København. Der er de store og tunge områder med CO2-udslip fra transport og sværindustri, og så er der det mere nære miljø.

 

Selv i køkkenet og i fødevare-produktionen kan vi reducere udslippet, og til det formål har virksomheden inmsystems udviklet en CO2-indikator - kaldet CO2tor (udtales C-O-tutor), som blev frigivet den 7. december. Produktet kan fås gratis på www.inmsystems.com

inmsystems har siden 1996 arbejdet med fødevarebranchen ud fra devisen "Fødevareproduktion med omtanke", og det seneste tiltag fra virksomheden er et helt nyt produkt, hvormed en kantine-, køkken- eller produktionsleder dels kan minimere CO2-udslippet og dels optimere driften økonomisk, bl.a. ved at reducere spild og ændre sammensætningen i retterne. Undersøgelser i England har påvist, at hvert individ er ansvarlig for seks tons kvælstofudslip om året, men dette udslip kan let reduceres. CO2tor er et registreringssystem for fødevarer, hvor man kan indtaste næsten al tænkelig viden om en bestemt fødevare, f.eks. en sandwich. Hvor mange gram oksekød, sandwichbrød, salat, mayonnaise og grøntsager bruger man, er det økologisk - og hvad koster det. Hermed kan man ikke blot regne sandwichens kostpris ud, man kan også se en ernæringsberegning og hvor meget spild, der er ved produktionen - og endelig angiver CO2tor'en produktionens CO2-belastning. Herefter er det let at ændre de enkelte parametre - f.eks. ved at erstatte eller udelukke et produkt eller gå fra ikke-økologiske til økologiske råvarer, og så kan man straks se hvor meget man kan reducere CO2-belastningen ved at ændre på råvarerne.

Et sundere køkken
- Vi ser selv mange muligheder med vores nye produkt, siger inmsystems administrerende direktør, Mogens Egeskov. Fokus er i disse år jo ikke blot på at reducere CO2-udledningen og energiforbruget, men i høj grad også på sundhed og fødevaresikkerhed. Her er vores ernæringsberegning et godt instrument til at få overblik over ernæringsindholdet i en bestemt fødevare. Og lige som man kan skrue ned på CO2-udslippet, kan man også skrue ned for indholdet af mættede fedtsyrer, sukker, kolesterolfremmende stoffer og meget mere. Og med vores mange års erfaring med at lette arbejdsopgaverne i kantiner og restaurantkøkkener er vi sikre på, at CO2tor i fremtiden bliver et vigtigt arbejdsredskab til at øge indtjeningen og skåne miljøet. Vi har valgt at udvikle CO2tor, fordi op mod 1/3 af drivhusgasserne stammer fra fødevareproduktionen med en stor afhængighed af sammensætningen af den enkelte ret. Med inmsystems andre værktøjer er vi i forvejen tæt på produktionsprocessen, og derfor ser vi CO2tor som en naturlig del af vores produkter - eller nærmest en forpligtelse med de store klimaudfordringer vi står over for, slutter direktør Mogens Egeskov.

Økonomiske fordele
inmsystems har gennem årene udviklet en række værktøjer og software-systemer, som gør arbejdet i et professionelt køkken eller i en produktionsenhed meget lettere, og som kan optimere driften økonomisk - f.eks. i restauranter eller kantiner. Værktøjerne er bl.a. styringssystemer til opskrifter, lagerbeholdning, bookingsystemer, bestilling af undervisningsmaterialer til kokkeelever, håndscannere til lagerstyring, deklaration og meget mere. inmsystems produkter anvendes i dag på flere end 200 systemer i Danmark, bl.a. Novo Nordisk og Forsvarets Kantiner.

 

Nærmere informationer kan fås hos Mogens Egeskov på telefon 702 777 22, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på www.inmsystems.com

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?