- De er dog ikke ene om at mærke til afmatning

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at den økonomiske afmatning slår tydeligt igennem for landets hoteller. Fra februar i fjor til februar i år har hotellerne mistet over 82.000 overnatninger, og det er et fald på 13 procent.

Siden efteråret og stigende måned for måned har hotellerne mærket, at nedgangen er taget til. Især er hovedstadsområdet hårdt ramt. Her råder man over en tredjedel af værelseskapaciteten, men gæsterne udebliver i betydeligt omfang.

Det er ikke mindst danske forretningsfolk, som i stærkt stigende omfang har svigtet hotellerne. Erhvervslivet har skåret kraftigt ned på antallet af overnatninger. Langt flere opgaver end tidligere klares nu på en-dags-ture!

Det er ikke alene hotellernes værelsesudlejning, som er ramt af nedgang. Spiserestauranter både på hoteller og ude i byen har mangfoldige tomme borde.

Det har altid været kendetegnende, at økonomisk afmatning hurtigt slår igennem for hotel- restaurant- og turismevirksomheder. Det er følsomme brancher, som næsten kun kan trives godt i økonomisk gode tider.

Desværre er de ikke ene om at mærke til afmatning, så de må vel som mange andre belave sig på at skulle klare sig igennem i en periode. 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?