Turister, messer og kongresser går Danmark forbi

Ved årets begyndelse i 2008 kunne vi fortælle, at Danmark var EUs dyreste land for forbrugerne. En ny undersøgelse foretaget af EU-Kommissionens statistiske bureau, Eurostat viser, at intet har ændret sig. Det er ikke alene med hensyn til dagligvarer, men det gælder også på mange andre områder.

Konklusionen i dag er: Det er 41 procent dyrere at være forbruger i Danmark, end det i gennemsnit er i EU!

Danmark har gennem adskillige år tabt mange turister. Men det kan ikke være anderledes, for de fleste familier må jo se på deres budget, og når vi har et niveau, som vi har, så er grænsen for langt de fleste udlændinge nået for at udpege os som¤ferieland.¤

Messer og kongresser er også ved at gå Danmark forbi. Ganske vist er vi gode til at lave sådanne arrangementer. Trods det så kan andre også gøre det på udmærket vis og bare billigere.

Vores tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen udtrykte flot for nogle år siden: når de andre er billigere, skal vi være bedre. Den teori duer ikke i globaliseringens verden, for der skal man både være billigere og bedre. Made in Denmark åbner ikke, som for år tilbage, de fleste indkøberes tegnebøger ude i den vide verden.

Man hører tit politikere sige, at Danmark skal gå foran med hensyn til at yde økonomisk støtte til formål i udlandet. Det er sandt, at vi er blandt de rigeste i verden, men det er også sandt, at vi i denne statistik er faldet, blandt andet på grund af vores høje prisniveau, fra en sjette plads i 2006 til en niende plads i 2008.

- Hvis det er en udvikling, som en snebold der ruller, så er nedturen vanskelig at stoppe.Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?