Vær forsigtig! Smid alle dine karklude ud med det samme

Du kan tage alle de forholdsregler, som findes, men de hjælper ikke meget, hvis du ikke fravælger at benytte den samme karklud gang på gang eller endnu værre i flere dage i træk! Sådan en klud er en alvorlig bakteriebombe, og sygdomsfremkaldende bakterier i maden skyldes i mange tilfælde genanvendelse af¤karklude.

I mange restauranter, fastfoodbutikker, kantiner, pølsevogne og private hjem tørrer man uanfægtet gang på gang genstande, hylder, diske og borde af med den samme karklud. En anden kedelig "mode" er, at man ser kokke med et viskestykke hængende i linningen til brug for at tørre fingre af.¤Den slags manerer bør ikke finde sted. Vi har sågar set denne soleklare køkkenovertrædelse finde sted uden påtale på en fagskole.

Hygiejne i butikker, restauranter, institutioner, kantiner m.v. er heldigvis i de senere år blevet forbedret meget, men når det gælder hygiejne med de næsten giftige karklude, så er deres anvendelse mange steder fortsat en uansvarlig uskik.

I sådanne klude kan der være et hobetal af bakterier, og især hvis kludene ligger nogle timer eller natten over i våd eller halvvåd 

tilstand, så vil bakterierne formere sig eksplosivt, og det betyder, at når man næste gang anvender karkluden, så er bakteriernes antal øget betragteligt.

- Karklude skal koges, vrides og hænges til tørre, hver gang, de er blevet brugt. Det er naturligvis en vanskelig procedure, så derfor:

Brug kun engangspapir.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?