Forbruget af madolier er stigende i Danmark. Importen af olivenolie er steget med 40 pct., mens rapsoliens markedsandel er vokset fra godt 3 pct. til 16 pct.

Sundhed er den væsentligste årsag.

Danskernes forbrug af fedtstoffer er faldende! I 1985 spiste hver dansker ca. 80 gram fedtstoffer om dagen, og ifølge DTU Fødevareinstituttet er det tal faldet til 34 gram dagligt i dag.

Det er især forbruget af smør og margarine, der er dalet og dermed har sænket danskernes fedtindtag. I 1990erne blev forbruget af disse produkter halveret, og den voksende fokus på sundhed har medført, at tendensen har været jævnt nedadgående siden da. På årlig basis blev det i 2010 til et forbrug af smør og margarine på henholdsvis 2 og 7,5 kg. for en typisk dansker.

Men hvor smør og margarine har tabt markedsandele har andre - sundere - typer fedtstof taget over. Fx har olivenolie for alvor vundet indpas i danskernes madvaner. 

Importen er vokset fra et omfang på 3.617 ton ¤i 2005 til 4.977 ton i 2010. Det svarer til en vækst på næsten 40 procent.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?