Kan du huske gadehandlerne med deres trækvogne råbe: Sild er godt kun 60 øre pundet!

Mmm..

Københavns Kommune har naturligvis fået et hav af ansøgninger, efter at den har gjort det gratis at sælge gademad. Det er nu muligt at etablere sin mobile forretning uden omkostninger.

Allerede nu har over 100 meldt sig klar med en salgsvogn. Dog har kommunen indskrænket dette fænomen i gadebilledet til kun at omfatte 29 madvogne. Kan begrænsningen mon¤skyldes manglende kapacitet hos fødevarekontrollen?

En af dem, der har fået tildelt en plads, er Adrian Arcaleanu. Han sparer i år de 24.000 kr., som det tidligere kostede ham at få licens, men overborgmester Frank Jensen (S) har dog sørget for sin socialistiske holdning til solidaritet ved at beslutte, at de 29 tilladte salgsvogne hver dag skal skifte plads, så ingen kan lukrere på at have den bedste plads.

En af de vigtigste grunde til, at kommunen har givet nye regler for mobile madvogne er, at bystyret ønsker større spredning i københavnernes muligheder for at kunne handle ind i takt med, at den ene butik efter den anden må dreje nøglen på grund af stigende udgifter til husleje, lys og varme og mange andre omkostninger.

Bystyret lægger vægt på, at gadehandlerne, modsat nuværende butikker må man forstå, varetager.

Sundhed
Bæredygtighed
Økologi
Variation og nye idéer
Udseende

Ud af de nuværende tilladelser vil man finde madboder med grillede burgere,¤smørrebrød og lignende, som københavnerne kender godt i forvejen fra de nuværende pølsevogne og fastfood butikker.

- Vi går ud fra, at de nye salgsvogne er forsynet med en glad smiley.

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?